Thaicurrya sianlihalla ja kookosmaidolla
Koko talo tuoksuu ihanalta kun paistat thaicurrytahnaa! Tämä maukas ja helppo pata sopii niin arkeen kuin juhlaankin. Jätä liha pois, jos olet kasvissyöjä. Tarjoile jasmiiniriisin tai tavallisen parboiled-riisin kera.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Laktoositon
Neljälle
- 500 g tuoretta sianlapaa
- 1 tl vihreää thaicurrytahnaa
- 1 rkl neutraalia öljyä
- 1 prk kookosmaitoa
- 1 dl kasvislientä
- ½ fenkoli
- ½ kesäkurpitsa
- 1 nippu kevätsipulia
- 2 valkosipulinkynttä
- 1 tl thaimaalaista kalakastiketta
- 1 nippu tuoretta korianteria
Valmistusohje
1. Paloittele liha, suikaloi fenkoli ja kesäkurpitsa. Purista valkosipuli. Paista kaikki tilkassa öljyä. Lisää kookosmaito, thaicurrytahna ja liemi.
2. Anna kiehua 2 minuuttia. Suikaloi kevätsipuli, lisää se pataan hienonnetun korianterin sekä kalakastikkeen kera. Kuumenna kiehuvaksi ja maista, mausta tarvittaessa lisää.
3. Ota pata liedeltä ja lisää korianterinlehdet. Tarjoile riisin tai nuudeleiden kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan