Terveysleipä
Kauraryynit, vehnänlese ja grahamjauho tekevät tästä helposti leivottavasta leivästä sekä terveellistä että täyttävää. Jos haluat leivästä vielä mehukkaampaa, kaada ensin kiehuvaa vettä kauraryynien päälle ja liuota hiiva siihen, kun ryyniseos on jäähtynyt kädenlämpöiseksi.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Laktoositon, Kasvisruoka
16-20 palaa
- 5 dl vettä
- 50 g hiivaa
- ½ rkl suolaa
- ½ dl siirappia
- 1/4 dl rypsiöljyä
- 2 dl kauraryynejä
- 4 dl vehnänleseitä
- 4 dl grahamjauhoa
- 5-6 dl erikoisvehnäjauhoa
Valmistusohje
1. Liuota hiiva 37-asteiseen veteen, lisää siihen muut ainekset, vaivaa lopuksi joukkoon niin paljon vehnäjauhoa,että muodostuu joustava taikina. Vaivaa, peitä ja anna nousta 30 minuuttia.
2. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Alusta taikinaa leivinpöydällä ja kauli sitten leivinpaperin kokoiseksi levyksi. Siirrä taikinalevy papereineen uunipannulle. Merkitse taikinaan ruudut taikinapyörällä tai veitsellä. Peitä ja anna nousta 30 minuuttia.
3. Paista uunin keskitasolla 15-20 minuuttia. Murra paloiksi ja jäähdytä ritilällä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti