Mainos

Terveellinen jyväleipä

Leipomalla itse saat terveellistä, kuitupitoista ja lisäaineetonta leipää. Keitetyt ohrasuurimot tuovat jyväisyyttä perinteiseen leipään. Muotoile taikinasta maun mukaan joko pyöreitä tai pitkulaisia leipiä. Voit tehdä ohjeella myös vuokaleipää, jätä taikina silloin hieman löysemmäksi.

Noin 2 leipää

  • 3 dl vettä
  • 1 tlk viiliä (200 g)
  • 50 g hiivaa
  • 2-3 tl suolaa
  • 2 rkl fariinisokeria
  • 30 g öljyä
  • noin 5 dl kypsiä Myllyn Paras Esikypsytettyjä Kokonaisia tai Rikottuja Ohrasuurimoita
  • 4 dl Myllyn Paras Ruisjauhoja (n. 240 g)
  • noin 9 dl Myllyn Paras Emännän Puolikarkeita Vehnäjauhoja (n. 600 g)

Valmistusohje

Keitä suurimot pakkauksen ohjeen mukaan väljässä vedessä. Lämmitä vesi ja viili kädenlämpöiseksi. Liuota nesteeseen hiiva. Lisää suola, sokeri, kypsät jyvät sekä jauhoja.

Alusta löysähkö taikina hyvin. Anna taikinan kohota peitettynä lämpimässä paikassa (esim. lämpimässä vesialtaassa) kaksinkertaiseksi.

Leivo taikinasta leipiä. Kohota kaksinkertaisiksi peitettynä. Pistele leivät. Paista leipiä 200-asteisen uunin alatasolla 20-25 minuuttia kauniin ruskeiksi.

VINKKI: Keitä suurimoita kerralla reilumpi määrä ja käytä kypsiä suurimoita esim. salaatteihin tai viilin / jogurtin kanssa (myslin tapaan).

Resepti: Arja Savela, Myllyn Paras Oy

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja