Terveellinen jyväleipä
Leipomalla itse saat terveellistä, kuitupitoista ja lisäaineetonta leipää. Keitetyt ohrasuurimot tuovat jyväisyyttä perinteiseen leipään. Muotoile taikinasta maun mukaan joko pyöreitä tai pitkulaisia leipiä. Voit tehdä ohjeella myös vuokaleipää, jätä taikina silloin hieman löysemmäksi.
- Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Kasvisruoka
Noin 2 leipää
- 3 dl vettä
- 1 tlk viiliä (200 g)
- 50 g hiivaa
- 2-3 tl suolaa
- 2 rkl fariinisokeria
- 30 g öljyä
- noin 5 dl kypsiä Myllyn Paras Esikypsytettyjä Kokonaisia tai Rikottuja Ohrasuurimoita
- 4 dl Myllyn Paras Ruisjauhoja (n. 240 g)
- noin 9 dl Myllyn Paras Emännän Puolikarkeita Vehnäjauhoja (n. 600 g)
Valmistusohje
Keitä suurimot pakkauksen ohjeen mukaan väljässä vedessä. Lämmitä vesi ja viili kädenlämpöiseksi. Liuota nesteeseen hiiva. Lisää suola, sokeri, kypsät jyvät sekä jauhoja.
Alusta löysähkö taikina hyvin. Anna taikinan kohota peitettynä lämpimässä paikassa (esim. lämpimässä vesialtaassa) kaksinkertaiseksi.
Leivo taikinasta leipiä. Kohota kaksinkertaisiksi peitettynä. Pistele leivät. Paista leipiä 200-asteisen uunin alatasolla 20-25 minuuttia kauniin ruskeiksi.
VINKKI: Keitä suurimoita kerralla reilumpi määrä ja käytä kypsiä suurimoita esim. salaatteihin tai viilin / jogurtin kanssa (myslin tapaan).
Resepti: Arja Savela, Myllyn Paras Oy
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa