Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Julkaisupäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta ja kehitys
  • Jaakko Hietanen
    Head of Digital Development
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • Makuja
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
MTV Uutiset on sitoutunut noudattamaan Journalistin ohjeita
  • Julkisen sanan neuvosto (JSN)
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Teresa Välimäen sitruuna-marenkikupposet

5:24Sitruunamarenkikupposet
Julkaistu 19.12.2014 09:04

19.12.2014 Resepti Teresa Välimäen kirjasta Hyvää joulua (WSOY 2014).

4 annosta

  • 1 prk (397 g) kondensoitua maitoa
  • 2 keltuaista
  • 2 sitruunan mehu ja raastettu kuori
  • 2 valkuaista
  • 4 rkl sokeria

Valmistusohje

Sekoita kulhossa kondensoitu maito, keltuaiset, sitruunan mehu ja raastettu kuori. Kaada tasainen seos neljään uuninkestävään annosmaljaan. Nosta maljat pakastimeen 5–10 minuutiksi. Laita uunin grillivastukset kuumenemaan 250-asteeseen. Vatkaa valkuaiset vaahdoksi ja lisää sokeri vaahdottamisen loppuvaiheessa. Vatkaa niin, että vaahto on kiiltävää ja sen pintaan muodostuu huippuja. Nosta annosmaljat pakastimesta leivinpaperilla peitetylle uunipellille. Lusikoi marenki kulhoihin niin, että vanukas peittyy kokonaan. Nosta maljat uuniin ja paista marenkiin kaunis väri grillivastusten alla, 2–3 minuuttia. Tarjoile heti!

Ihana ja TODELLA nopea jälkiruoka!

Lisää aiheesta:

Mummin taatelikakkuHellapoliisin marja-kookossorbettiSeljankukkajäädykeMansikkakohokkaat grillissäYlioppilaan pikkuleivätKirsikkakakku
MarenkiMakuja ja ElämääJouluPäivän reseptiPikkujoulutTeresa VälimäkiAjankohtaistaJälkiruoatMakeat leivonnaiset

Tuoreimmat aiheesta

Marenki
  • 14.06.202413:50
    Mansikkakakku

    Sitruunainen mansikka-kookosbrita

  • 05.06.202309:13
    Raparperi

    Minna Kuukan "tosi nopea marenkikakku" eli raparperi-marenkikakku

  • 06.04.202309:51
    Hellapoliisi

    Sitruuna-marenkileivokset – gluteeniton leivonnainen kevään juhliin

  • 18.06.202007:56
    Raparperi

    Raparperi-pavlova – kuka voisi vastustaa Katin ihanan makeaa kesäkakkua?

  • 18.02.201300:00
    Pavlova

    The Great Pavlova