19.12.2014 Resepti Teresa Välimäen kirjasta Hyvää joulua (WSOY 2014).
4 annosta
- 1 prk (397 g) kondensoitua maitoa
- 2 keltuaista
- 2 sitruunan mehu ja raastettu kuori
- 2 valkuaista
- 4 rkl sokeria
Valmistusohje
Sekoita kulhossa kondensoitu maito, keltuaiset, sitruunan mehu ja raastettu kuori. Kaada tasainen seos neljään uuninkestävään annosmaljaan. Nosta maljat pakastimeen 5–10 minuutiksi. Laita uunin grillivastukset kuumenemaan 250-asteeseen. Vatkaa valkuaiset vaahdoksi ja lisää sokeri vaahdottamisen loppuvaiheessa. Vatkaa niin, että vaahto on kiiltävää ja sen pintaan muodostuu huippuja. Nosta annosmaljat pakastimesta leivinpaperilla peitetylle uunipellille. Lusikoi marenki kulhoihin niin, että vanukas peittyy kokonaan. Nosta maljat uuniin ja paista marenkiin kaunis väri grillivastusten alla, 2–3 minuuttia. Tarjoile heti!
Ihana ja TODELLA nopea jälkiruoka!
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Suolakinuski-suklaajuustokakku
-
Lihamakaronilaatikko sulatejuustolla – Katjan maukkaampi makaronilaatikko
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Meksikolainen papukeitto
-
Kapen helppo kurpitsapasta
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Omenapiirakka – Sadun ylistettyä somenapiirakkaa rakastavat kaikki
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka