Teksasin chili con carne

Teksasissa tämä on kansallisruoka, jonka juuret ovat niissä ajoissa, kun osavaltio oli vielä espanjalaismeksikolainen. Voit tehdä chili con carnesta vähän juhlavampaa, jos otat härän patapaloja jauhelihan sijaan ja vaihdat chilijauheen tuoreisiin punaisiin chilipalkoihin.

Neljälle

  • 400 g nautajauhelihaa
  • 2 sipulia viipaleina
  • suolaa ja pippuria
  • 1 paprika viipaleina
  • 2 pientä laakerinlehteä
  • 1 purkki tomaatteja
  • 3 rkl tomaattipyreetä
  • ½ lihaliemikuutio
  • 2 valkosipulinkynttä silputtuna
  • 1 tl chilijauhetta
  • 1 rkl vehnäjauhoa
  • 1 iso purkki valkoisia
  • papuja tomaattikastikkeessa

Valmistusohje

1. Ruskista jauheliha erissä. Murustele se puuhaarukalla paistaessasi. Siirrä jauhelihamurut pataan. Ruskista sen jälkeen sipulisiivut ja siirrä myös pataan.

2. Lisää pataan kaikki muut ainekset, paitsi pavut ja keitä pataa hiljaa miedolla lämmöllä 45 minuuttia.

3. Lisää pavut kastikkeineen ja keitä vielä 10-15 minuuttia.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.