Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Teksasin chili con carne

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kananmunaton, Laktoositon

Neljälle

  • 400 g nautajauhelihaa
  • 2 sipulia viipaleina
  • suolaa ja pippuria
  • 1 paprika viipaleina
  • 2 pientä laakerinlehteä
  • 1 purkki tomaatteja
  • 3 rkl tomaattipyreetä
  • ½ lihaliemikuutio
  • 2 valkosipulinkynttä silputtuna
  • 1 tl chilijauhetta
  • 1 rkl vehnäjauhoa
  • 1 iso purkki valkoisia
  • papuja tomaattikastikkeessa

Valmistusohje

1. Ruskista jauheliha erissä. Murustele se puuhaarukalla paistaessasi. Siirrä jauhelihamurut pataan. Ruskista sen jälkeen sipulisiivut ja siirrä myös pataan.

2. Lisää pataan kaikki muut ainekset, paitsi pavut ja keitä pataa hiljaa miedolla lämmöllä 45 minuuttia.

3. Lisää pavut kastikkeineen ja keitä vielä 10-15 minuuttia.

Teksasissa tämä on kansallisruoka, jonka juuret ovat niissä ajoissa, kun osavaltio oli vielä espanjalaismeksikolainen. Voit tehdä chili con carnesta vähän juhlavampaa, jos otat härän patapaloja jauhelihan sijaan ja vaihdat chilijauheen tuoreisiin punaisiin chilipalkoihin.

Lisää aiheesta:

Itämainen kinkkupataChili con carne ja valkoiset pavutChilipataPossupyyt oliivien keraJauheliha-gulassikeittoNopea chili con carne
ChiliKananmunatonLaktoositonPääruoatLiharuoka

Tuoreimmat aiheesta

Chili
  • 08.01.201507:45
    Makuja ja Elämää

    Kalkkuna-juureschili

  • 18.02.201300:00
    Liharuoka

    Helppo chili con carne

  • 18.02.201300:00
    Kevyt

    Chili con carne jauhelihasta

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Chili con carne ja valkoiset pavut

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Chili con carne à la Klein