Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Teatterin burgeri ja grilliperunat

Julkaistu 24.07.2015 09:26

Grillimestari Tomi Kieloahon reseptillä valmistuvat tuhdit hampurilaiset ovat kesäruokaa parhaimmillaan.

Grillatut perunasiivut

  • Suurikokoisia perunoita
  • 1,5 dl rypsiöljyä
  • 0,5 dl tummaa olutta
  • 0,75 dl siirappia
  • 0,5 dl soijakastiketta
  • 0,5 dl tummaa balsamietikkaa
  • 1 tl kuivattua timjamia
  • 2 kpl valkosipulin kynsiä raastettuna
  • 0,5 dl ketsuppia

Cheddar-pekonihampurilainen

  • 4 kpl hampurilaissämpylöitä
  • 4 kpl jauhelihapihvejä, n.160 g/kpl
  • 8 viipaletta savupekonia
  • 8 viipaletta kypsytettyä cheddarjuustoa
  • 1 punasipuli renkaina
  • 12 kpl tomaattiviipaletta
  • 4 kpl jääsalaatin lehtiä

Sinappimajoneesi

  • 200 g majoneesia
  • 1 rkl Turun sinappia
  • 1 rkl kokojyvä dijonsinappia
  • 1 rkl sileä dijonsinappia
  • 1 rkl hunajaa
  • suolaa ja pippuria

Valmistusohje

Aterian grillaaminen on hyvä aloittaa perunoista, pilko kuitenkin ennen grillaamisen aloittamista kaikki raaka-aineet valmiiksi ja taputtele pihvit muotoonsa niin saat rauhassa keskittyä grillaamiseen.

Grillatut perunasiivut: Viipaloi suurikokoiset pestyt kuoripäälliset perunat n.5 mm viipaleiksi. Kuori saa jäädä perunaan antamaan makua. (Vaihtoehtoisesti tähän voi myös käyttää uusia perunoita, mutta niiden grillaaminen on hieman haastavampaa). Huuhtele perunaviipaleet vedessä, jotta saat niistä tärkkelyksen pois – peruna ei jää tällöin grilliin niin helposti kiinni.

Mausta perunasiivut suolalla ja pippurilla, lorauta perunoille hiukan rypsiöljyä. Grillaa perunoita aluksi kuumassa lämmössä noin 5 min., jotta saat perunoihin hyvän grillipinnan. Siirrä sen jälkeen perunat epäsuoralle tulelle, grillin yläritilälle. Sivele perunoita ahkerasti marinadilla, mitä enemmän perunoille antaa aikaa, sitä enempi ne imevät herkullista marinadia – mielestäni optimi on noin 20 min ja ainakin viisi kertaa marinadilla molemmin puolin sivellen.

Grillipihvit: Sillä aikaa kun perunat kypsyvät epäsuoralla tulella, voit aloittaa pihvien grillaamisen.Käytä pihveihin mahdollisuuksien mukaan mielellään naudan jauhelihaa, jossa rasvaa 20%, jauhettuna karkeahkoksi isoreikäisellä terällä -tämä takaa mehukkaan pihvin ja oikeanlaisen suutuntuman.

Muotoile pihveistä painoltaan 160g ja paksuudeltaan 1,5cm. Ota pihvit huoneenlämpöön n. puolta tuntia ennen grillauksen aloittamista – tämä on tärkeää oikean kypsyyden varmistamiseksi. Mausta pihvit molemmilta puolilta reilulla kädellä suolalla ja pippurilla.

Grillaa pihvejä molemmilta puolilta n. 3 min kuumassa grillissä. Laita cheddarviipaleet pihvien päälle ja siirrä pihvit vetäytymään folion alle n. 5 min. tai kunnes muut valmistelut on tehty. Tällöin pihvit jäävät sisältä hieman punertavaksi, kypsyys medium.

Paahda pekoni rapeaksi keskikuumalla grillillä ja siirrä yläritilälle, jossa se pysyy lämpimänä ja rapeana kokoamiseen asti. Paahda tällä aikaa hampurilaissämpylät kevyesti molemmin puolin.

Kokoa hampurilaiset seuraavassa järjestyksessä: Pohja -sinappimajoneesi - jääsalaatti - punasipuli –pihvi&juusto –majoneesi -kansi

Lisää aiheesta:

Oklahoma Onion Burger – Antti Suikkarin sipulihampurilainenSuussasulavan mehevät ribsit perunavartaiden, grillitomaattien ja kesäkurpitsaviipaleiden keraHirviburgeri punajuuren ja vuohenjuuston keraKesän parhaat burgerit grillissäKevätkananpoikaa ja Hasselbackan perunoitaHiiligrillipihvi ja BBQ-kastike
MajoneesiPerunatHampurilainenPäivän reseptiAjankohtaistaSesongitPääruoat
Liharuoka

Tuoreimmat aiheesta

Majoneesi
  • 03.04.201909:00
    Makujen aamu

    Makujen aamu: Seesami-broilerinugetit, teriyaki-juureksia ja mangomajoneesia

  • 18.02.201300:00
    Gluteeniton

    Tillimajoneesi

  • 18.02.201300:00
    Gluteeniton

    Kotitekoinen majoneesi

  • 24.07.201509:26
    Perunat

    Teatterin burgeri ja grilliperunat

  • 18.02.201300:00
    Kastikkeet ja dipit

    Yrttimajoneesi