Täytetyt unkarilaiset paprikat
Unkarilaisessa keittiössä paprikaa käytetään päivittäin tuoreena ja kuivattuna. Kokeile tätä ruokaa, jossa paprikoitten täytteenä on sekä perunaa että riisiä.
- Ruokavalio: Gluteeniton
Kuudelle
- 6 punaista paprikaa
Täyte
- 500 g nautajauhelihaa
- 1 muna
- 1 dl keitettyä riisiä
- 2 rkl tomaattipyreetä
- 1 rkl paprikajauhetta
- 4 keitettyä perunaa puristettuna
- muskottia
- 1 dl juustoraastetta
- suolaa ja mustapippuria
Valmistusohje
1. Sekoita jauhelihaan muna, riisi, tomaattipyree, paprikajauhe, suola ja pippuri.
2. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Leikkaa paprikoista hatut ja poista siemenet. Laita vähän puristettua perunaa jokaisen paprikan pohjalle, ripauta hiven muskottia päälle ja nokare voita. Täytä paprikat jauhelihaseoksella ja ripota päälle juustoraaste. Paista uunissa 35-40 minuuttia.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Airfryer-munkit – Liisan helppo ohje pikamunkkeihin
-
Piknikin pelastava pastasalaatti
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Nopeat bebe-leivokset
-
Yhdessä astiassa: Juureksia ja broileria
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Nopeat kalkkunawrapit
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka