Täytetyt unkarilaiset paprikat

Unkarilaisessa keittiössä paprikaa käytetään päivittäin tuoreena ja kuivattuna. Kokeile tätä ruokaa, jossa paprikoitten täytteenä on sekä perunaa että riisiä.

Kuudelle

  • 6 punaista paprikaa

Täyte

  • 500 g nautajauhelihaa
  • 1 muna
  • 1 dl keitettyä riisiä
  • 2 rkl tomaattipyreetä
  • 1 rkl paprikajauhetta
  • 4 keitettyä perunaa puristettuna
  • muskottia
  • 1 dl juustoraastetta
  • suolaa ja mustapippuria

Valmistusohje

1. Sekoita jauhelihaan muna, riisi, tomaattipyree, paprikajauhe, suola ja pippuri.

2. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Leikkaa paprikoista hatut ja poista siemenet. Laita vähän puristettua perunaa jokaisen paprikan pohjalle, ripauta hiven muskottia päälle ja nokare voita. Täytä paprikat jauhelihaseoksella ja ripota päälle juustoraaste. Paista uunissa 35-40 minuuttia.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.