Täytetyt tomaatit

Ainekset

  • 4 isoa tai 8 pientä tomaattia
  • 1–2 fenkolia
  • 2 salottisipulia
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 100 g pekonia
  • 1 tl kuivattua timjamia
  • 1 dl valkoviiniä
  • juustoraastetta kuorrutukseen
  • suolaa, pippuria

Valmistusohje

Leikkaa tomaattien hatut pois kantapuolelta, poista siemenet. Mausta koverretut tomaatit suolalla ja pippurilla. Leikkaa pekoni pieniksi paloiksi ja paista ne pannulla. Hienonna fenkoli, salottisipulit, valkosipulinkynnet ja kuullota pekonin kanssa. Lisää timjami, suolaa, pippuria ja valkoviini ja hauduta hetki. Täytä tomaatit ja lisää päälle juustoraaste. Paista 200-asteisessa uunissa noin 25 minuuttia.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.