Täytetyt tomaatit

Ainekset

  • 4 isoa tai 8 pientä tomaattia
  • 1–2 fenkolia
  • 2 salottisipulia
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 100 g pekonia
  • 1 tl kuivattua timjamia
  • 1 dl valkoviiniä
  • juustoraastetta kuorrutukseen
  • suolaa, pippuria

Valmistusohje

Leikkaa tomaattien hatut pois kantapuolelta, poista siemenet. Mausta koverretut tomaatit suolalla ja pippurilla. Leikkaa pekoni pieniksi paloiksi ja paista ne pannulla. Hienonna fenkoli, salottisipulit, valkosipulinkynnet ja kuullota pekonin kanssa. Lisää timjami, suolaa, pippuria ja valkoviini ja hauduta hetki. Täytä tomaatit ja lisää päälle juustoraaste. Paista 200-asteisessa uunissa noin 25 minuuttia.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!