Täytetyt tomaatit
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton
Ainekset
- 4 isoa tai 8 pientä tomaattia
- 1–2 fenkolia
- 2 salottisipulia
- 2 valkosipulinkynttä
- 100 g pekonia
- 1 tl kuivattua timjamia
- 1 dl valkoviiniä
- juustoraastetta kuorrutukseen
- suolaa, pippuria
Valmistusohje
Leikkaa tomaattien hatut pois kantapuolelta, poista siemenet. Mausta koverretut tomaatit suolalla ja pippurilla. Leikkaa pekoni pieniksi paloiksi ja paista ne pannulla. Hienonna fenkoli, salottisipulit, valkosipulinkynnet ja kuullota pekonin kanssa. Lisää timjami, suolaa, pippuria ja valkoviini ja hauduta hetki. Täytä tomaatit ja lisää päälle juustoraaste. Paista 200-asteisessa uunissa noin 25 minuuttia.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
MasterChef Suomi: Syksy lautasella, Pilvin resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti