Täytetyt sahramipullat
![](https://im.mtvuutiset.fi/image/5648918/landscape16_9/515/290/5d8f301d08ef01955133da196764444/oo/899014-3171.jpg)
Nämä sahramipullat täytetään mantelimassalla ja rusinoilla. Paista ne paperivuoissa niin ne säilyttävät muotonsa ja täytteensä.
50 kpl
- 150 g margariinia, sulatettua
- 5 dl maitoa
- 50 g hiivaa
- 0,5-1 g sahramia
- 1 kananmuna
- 1 tl suolaa
- 1 dl kidesokeria
- 13-14 dl vehnäjauhoja
Täyte
- 100 g mantelimassaa, karkeasti raastettuna
- 2 pss kakuntäytettä
- 1 kananmuna
Valmistusohje
1. Kuumenna margariini ja maito kädenlämpöiseksi.
2. Liuota nesteeseen hiiva sekä sahrami, lisää muna, suola ja sokeri.
3. Lisää jauhoja kunnes saat notkean taikinan. Kohota 30 minuuttia.
4. Työstä taikinaa kevyesti jauhotetulla alustalla. Jaa se kahteen osaan ja kaulitse pitkulaisiksi levyiksi.
5. Levitä täyte levyille, kääri kokoon ja leikkaa 3 cm leveiksi paloiksi, jotka laitat leikkauspinta ylöspäin paperivuokiin. Kuumenna uuni 200 asteeseen.
6. Kohota pullia 20 minuuttia. Penslaa munalla ja paista uunin keskitasolla 6-8 minuuttia.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Kirsin lihapiirakat uunissa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mustikkapiirakka airfryerissa
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Kananmunakastike – legendaarinen kastike perunoille tai kalalle
-
Paistetut kantarellit
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka