Täytetyt sahramipullat
Nämä sahramipullat täytetään mantelimassalla ja rusinoilla. Paista ne paperivuoissa niin ne säilyttävät muotonsa ja täytteensä.
50 kpl
- 150 g margariinia, sulatettua
- 5 dl maitoa
- 50 g hiivaa
- 0,5-1 g sahramia
- 1 kananmuna
- 1 tl suolaa
- 1 dl kidesokeria
- 13-14 dl vehnäjauhoja
Täyte
- 100 g mantelimassaa, karkeasti raastettuna
- 2 pss kakuntäytettä
- 1 kananmuna
Valmistusohje
1. Kuumenna margariini ja maito kädenlämpöiseksi.
2. Liuota nesteeseen hiiva sekä sahrami, lisää muna, suola ja sokeri.
3. Lisää jauhoja kunnes saat notkean taikinan. Kohota 30 minuuttia.
4. Työstä taikinaa kevyesti jauhotetulla alustalla. Jaa se kahteen osaan ja kaulitse pitkulaisiksi levyiksi.
5. Levitä täyte levyille, kääri kokoon ja leikkaa 3 cm leveiksi paloiksi, jotka laitat leikkauspinta ylöspäin paperivuokiin. Kuumenna uuni 200 asteeseen.
6. Kohota pullia 20 minuuttia. Penslaa munalla ja paista uunin keskitasolla 6-8 minuuttia.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Piknikin pelastava pastasalaatti
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Brie-parsataskut