Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Täytetyt paprikat

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Paprika on paljon muutakin kuin salaatin raaka-aine. Tässä reseptissä paprika täytetään jauhelihalla ja riisillä ja tarjotaan perunamuhennoksen kera.

  • Ruokavalio: Gluteeniton

4 annosta

  • 8 pientä tai 4 isoa paprikaa
  • 600 g jauhelihaa
  • 2 raastettua porkkanaa
  • 3 rkl tomaattipyreetä
  • 2 dl keitettyä riisiä
  • mustapippuria
  • 1 kananmuna
  • suolaa
  • voita paistamiseen
  • 8 perunaa
  • ½ dl kahvikermaa
  • ½ dl maitoa

Valmistusohje

1 Keitä riisi pakkauksen ohjeen mukaan. Mausta jauheliha suolalla ja mustapippurilla ja sekoita joukkoon raastetut porkkanat. Paista jauhelihaa keskilämmöllä niin kauan, että se saa väriä. Lisää tomaattipyree ja sekoita sitten joukkoon keitetty riisi. Mausta tarvittaessa lisää.

2. Leikkaa paprikan yläosa kanneksi. Poista varovasti paprikoista kaikki siemenet, ja täytä ne sitten jauhelihaseoksella. Pane leikattu yläosa kanneksi. Asettele sitten paprikat kattilan pohjalle tiiviisti, täytä vedellä paprikoiden puoleenväliin asti ja anna hautua matalalla lämmöllä kannen alla noin tunnin ajan.

3. Perunamuhennos: Keitä perunat kypsiksi ja muhenna tai purista ne. Sekoita kananmuna ja kermamaito keskenään ja lämmitä seos ennen kuin se sekoitetaan perunamuhennokseen. Mausta suolalla ja pippurilla.

Lisää aiheesta:

Kalapullat currykastikkeessaSieni-riisitäytetyt paprikat perunagratiinin keraTäytetyt paprikatJauhelihalla täytetyt paprikatUnkarilainen gulassiPaistettu riisi
Täytetyt paprikatGluteenitonPääruoatLiharuoka

Tuoreimmat aiheesta

Täytetyt paprikat
  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Tonnikalarullat

  • 18.02.201300:00
    Pääruoat

    Grillattu paprika fetajuuston kera

  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Täytetyt paprikat, tomaatit ja herkkusienet

  • 18.02.201300:00
    Kevyt

    Kuskustäytetyt paprikat

  • 18.02.201300:00
    Perunagratiini

    Sieni-riisitäytetyt paprikat perunagratiinin kera