Täytetyt munakoisot

Monet ripottelevat munakoison leikkauspinnoille suolaa ja antavat sen vetäytyä jonkin aikaa. Näin munakoisosta saadaan osa nestettä tihkumaan pois, ja siitä tulee vähemmän kitkerää.

Neljälle

  • 4 pientä munakoisoa
  • suolaa

Täyte

  • 400 g herkkusieniä
  • 2 rkl voita
  • 1-2 rkl vehnäjauhoja
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria
  • 3-4 dl maitoa
  • 150 g kevyttä kinkkua
  • kevyttä juustoraastetta
  • voita paistamiseen

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Halkaise munakoisot pituussuuntaan ja koverra pois siemenet. Suolaa puolikkaat ja laita ne ylösalaisin talouspaperille, jotta niistä imeytyy pois kosteutta.

2. Viipaloi sienet ja paista voissa kunnes ne alkavat saada väriä. Puuteroi päälle jauhot, mausta suolalla ja pippurilla. Lisää maito vähän kerrallaan, keitä kunnes muhennos paksunee. Suikaloi kinkku ja kääntele mukaan sieniseokseen.

3. Kuivaa munakoisot, täytä ne muhennoksella ja ripottele päälle juustoraaste. Laita munakoisot kypsymään uuniin kunnes ne ovat pehmenneet ja juusto saanut väriä, n. 20 minuuttia.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.