Täytetyt munakoisot
Monet ripottelevat munakoison leikkauspinnoille suolaa ja antavat sen vetäytyä jonkin aikaa. Näin munakoisosta saadaan osa nestettä tihkumaan pois, ja siitä tulee vähemmän kitkerää.
- Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton
Neljälle
- 4 pientä munakoisoa
- suolaa
Täyte
- 400 g herkkusieniä
- 2 rkl voita
- 1-2 rkl vehnäjauhoja
- suolaa ja jauhettua valkopippuria
- 3-4 dl maitoa
- 150 g kevyttä kinkkua
- kevyttä juustoraastetta
- voita paistamiseen
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Halkaise munakoisot pituussuuntaan ja koverra pois siemenet. Suolaa puolikkaat ja laita ne ylösalaisin talouspaperille, jotta niistä imeytyy pois kosteutta.
2. Viipaloi sienet ja paista voissa kunnes ne alkavat saada väriä. Puuteroi päälle jauhot, mausta suolalla ja pippurilla. Lisää maito vähän kerrallaan, keitä kunnes muhennos paksunee. Suikaloi kinkku ja kääntele mukaan sieniseokseen.
3. Kuivaa munakoisot, täytä ne muhennoksella ja ripottele päälle juustoraaste. Laita munakoisot kypsymään uuniin kunnes ne ovat pehmenneet ja juusto saanut väriä, n. 20 minuuttia.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Pekka Terävän perunagratiini
-
Mangojuustokakku
-
Appelsiininen pääsiäislotta
-
Brie-parsataskut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Vodkapasta eli penne alla vodka – Hanna Hurtan helppo ohje
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka