Täytetyt lounassämpylät

Nämä maukkaat lounassämpylät ovat kuin piirakoita. Ne pitää syödä vastapaistettuina salaatin kera. Jos pakastat ne, ne voidaan lämmittää mikrossa.

12 kpl

  • 25 g hiivaa
  • 3 dl kädenlämpöistä vettä
  • 1 tl suolaa
  • 3 dl grahamjauhoja
  • 3 ½ dl vehnäjauhoja

Täyte

  • 2 kovaksi keitettyä kananmunaa
  • 3 rkl hienonnettua tilliä
  • 2 dl keitettyä kalaa tai kinkkua
  • 2 dl juustoraastetta

Valmistusohje

1. Liuota hiiva veteen, työstä mukaan suola ja jauhot notkeaksi taikinaksi. Kohota 30 minuuttia.

2. Vaivaa taikina ja jaa se kahteen osaan. Kaulitse 2 levyä ja ota molemmista 6 ruutua taikinapyörällä.

3. Sekoita täyte. Levitä täyte taikinaruuduille. Käännä kulmat keskelle ja muotoile pyöreä sämpylä, laita sämpylät sauma alaspäin leivinpaperille pellille. Kohota 20 minuuttia. Kuumenna uuni 225 asteeseen.

4. Paista uunin keskitasolla 15-20 minuuttia. Anna jäähtyä ritilällä. Pakasta ne sämpylät, joita et syö heti.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.