Täytetyt latva-artisokat

Tämä on kaunis alkuruoka. Artisokat voit keittää etukäteen, halutessasi voi myös valmistaa täytteen hyvissä ajoin.

Kuudelle

  • 6 keitettyä latva-artisokkaa

Täyte

  • 3 rkl vehnäjauhoja
  • 30 g voita
  • 1 dl kuivaa valkoviiniä
  • 4-5 dl kahvikermaa
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria
  • 150 g herkkusieniä
  • 300 g kuorittuja katkarapuja
  • 1 ½ dl juustoraastetta

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 250 asteeseen. Poista keitettyjen artisokkien keskimmäiset lehdet ja nosta ”parta” pois. Aseta artisokat uunivadille.

2. Paista voi ja jauhot kattilassa, lisää viini ja kerma, mausta ja keitä 5 minuuttia. Viipaloi sienet, lisää kattilaan ja keitä vielä 5-10 minuuttia.

3. Ota kattila liedeltä, lisää katkaravut ja täytä artisokat seoksella. Ripottele päälle juustoraastetta ja gratinoi uunissa 5-10 minuuttia.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!