Täytetyt latva-artisokat
Tämä on kaunis alkuruoka. Artisokat voit keittää etukäteen, halutessasi voi myös valmistaa täytteen hyvissä ajoin.
- Ruokavalio: Kananmunaton
Kuudelle
- 6 keitettyä latva-artisokkaa
Täyte
- 3 rkl vehnäjauhoja
- 30 g voita
- 1 dl kuivaa valkoviiniä
- 4-5 dl kahvikermaa
- suolaa ja jauhettua valkopippuria
- 150 g herkkusieniä
- 300 g kuorittuja katkarapuja
- 1 ½ dl juustoraastetta
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 250 asteeseen. Poista keitettyjen artisokkien keskimmäiset lehdet ja nosta ”parta” pois. Aseta artisokat uunivadille.
2. Paista voi ja jauhot kattilassa, lisää viini ja kerma, mausta ja keitä 5 minuuttia. Viipaloi sienet, lisää kattilaan ja keitä vielä 5-10 minuuttia.
3. Ota kattila liedeltä, lisää katkaravut ja täytä artisokat seoksella. Ripottele päälle juustoraastetta ja gratinoi uunissa 5-10 minuuttia.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan