Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Täytetyt kirjolohet

Julkaistu 18.02.2013 00:00

4 annosta

  • 4-5 taimenta tai kirjolohta, yhteensä noin 2 kg
  • 1 edellispäiväinen vaalea leipä (1 litra murennettuna)
  • 1 nippu persiljaa
  • 3 salottisipulia
  • 350 g huoneenlämpöistä voita
  • 4 munankeltuaista
  • suolaa ja pippuria
  • 1-2 dl kuivaa valkoviiniä

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Suomusta kalat ja perkaa ne selkäpuolelta: leikkaa pitkä viilto selkäruodon molemmin puolin ja irrota selkäruoto. Poista myös pienet evät ja kylkiruodot. Jätä pää ja pyrstö paikalleen. Pane lohet isoon, voideltuun uunivuokaan viiltopuoli ylöspäin. Mausta suolalla ja pippurilla.

2. Hienonna persilja ja murenna leipä. Kuori ja hienonna salottisipulit. Kuullota sipulit pehmeiksi pienessä määrässä voita ja sekoita joukkoon murennettu leipä ja hienonnettu persilja. Leikkaa voista juustohöylällä ohuita lastuja ja lisää ne leipä-sipuliseokseen. Sekoita joukkoon munankeltuaiset ja maustaa suolalla ja pippurilla.

3. Lusikoi täyte kalojen keskelle ja levitä veitsellä. Kaada viini uunivuokaan ja kypsennä kaloja uunissa 12-15 minuuttia.

Yllätä perhe tai vieraat tällä näyttävällä ja maistuvalla lohiruoalla, joka näyttää monimutkaisemmalta valmistaa kuin mitä se todellisuudessa on. Vihreä, kalanruotokuvioinen täyte tekee ruoasta juhlavan ja antaa lohelle pikantin maun.

Lisää aiheesta:

Nieriää voitaikinakuoressa pinaatin keraKoketorsk - turskaa norjalaiseen tapaanKatkaravuilla täytettyä haukeaKeitetty lohi kurkkupeitteelläMerimiespihvit naudan sisäpaististaVanhanajan ahvenmuhennos
UunilohiPääruoatKalaruoka

Tuoreimmat aiheesta

Uunilohi
  • 06.04.202009:08
    Lohifilee

    Helppo uunilohi – rapea kuorrutus, jossa maistuu sitruuna ja tilli

  • 13.10.201713:21
    Lohifilee

    Hunajainen Sriracha-uunilohi ja perunamurskaa

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Lohta tillipedillä

  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Voitaikinaan leivottua graavilohta ruohosipulikastikkeella

  • 18.02.201300:00
    Gluteeniton

    Täytettyä kirjolohta foliossa