Täytetyt hampurilaissämpylät
Hyvin maustettu jauhelihataikina tarjoillaan paahdetuissa hampurilaissämpylöissä. Nopeasti ja helposti laitettavaa ruokaa aloittelevalle kokille!
Kahdelle
- 300 g kevyttä naudan jauhelihaa
- ½ keltasipuli
- ½ dl tomaattiketsuppia
- 2 rkl vettä
- ½ rkl viinietikkaa
- ½ tl worchestershirekastiketta
- ½ tl sinappia
- 1 maustemitta valkosipulijauhetta
- 3 tippaa tabascoa
- suolaa
Tarjoiluun
- 2 isoa hampurilaissämpylää
- 2 tomaattiviipaletta
- punasipulirenkaita
- perunalastuja
Valmistusohje
1. Paista jauheliha isossa paistinpannussa noin 10 minuuttia aika kuumalla levyllä. Sekoittele jotta liha murustuu eikä tartu pannuun. Alenna lämpöä, jos liha alkaa tummua liikaa. Kuori ja hienonna sipuli, lisää pannuun ja paista noin 2 minuuttia samalla sekoittaen.
2. Lisää ketsuppi, vesi, viinietikka, worchestershirekastike, sinappi, valkosipulijauhe, tabasco ja suola. Anna porista kannen alla noin 10 minuuttia. Jos seos vaikuttaa kuivalta, lisää hieman vettä, mutta maksimissaan ½ dl. Seoksen tulee olla paksu ja mehukas, ei vetinen.
3. Paahda hampurilaissämpylöiden puolikkaat lihan kypsyessä, näin niistä ei tule taikinaisia, kun täytät ne. Lusikoi puolet lihaseoksesta kummallekin sämpylän alapuolikkaalle. Laita päälle tomaattia ja punasipulia. Laita hampurilaissämpylöiden kannet päälle ja tarjoile hampurilaisena. Tarjoile perunalastujen kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Airfryer-munkit – Liisan helppo ohje pikamunkkeihin
-
Piknikin pelastava pastasalaatti
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Nopeat bebe-leivokset
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nopeat kalkkunawrapit
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti