Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Täytetyt hampurilaissämpylät

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Hyvin maustettu jauhelihataikina tarjoillaan paahdetuissa hampurilaissämpylöissä. Nopeasti ja helposti laitettavaa ruokaa aloittelevalle kokille!

Kahdelle

  • 300 g kevyttä naudan jauhelihaa
  • ½ keltasipuli
  • ½ dl tomaattiketsuppia
  • 2 rkl vettä
  • ½ rkl viinietikkaa
  • ½ tl worchestershirekastiketta
  • ½ tl sinappia
  • 1 maustemitta valkosipulijauhetta
  • 3 tippaa tabascoa
  • suolaa

Tarjoiluun

  • 2 isoa hampurilaissämpylää
  • 2 tomaattiviipaletta
  • punasipulirenkaita
  • perunalastuja

Valmistusohje

1. Paista jauheliha isossa paistinpannussa noin 10 minuuttia aika kuumalla levyllä. Sekoittele jotta liha murustuu eikä tartu pannuun. Alenna lämpöä, jos liha alkaa tummua liikaa. Kuori ja hienonna sipuli, lisää pannuun ja paista noin 2 minuuttia samalla sekoittaen.

2. Lisää ketsuppi, vesi, viinietikka, worchestershirekastike, sinappi, valkosipulijauhe, tabasco ja suola. Anna porista kannen alla noin 10 minuuttia. Jos seos vaikuttaa kuivalta, lisää hieman vettä, mutta maksimissaan ½ dl. Seoksen tulee olla paksu ja mehukas, ei vetinen.

3. Paahda hampurilaissämpylöiden puolikkaat lihan kypsyessä, näin niistä ei tule taikinaisia, kun täytät ne. Lusikoi puolet lihaseoksesta kummallekin sämpylän alapuolikkaalle. Laita päälle tomaattia ja punasipulia. Laita hampurilaissämpylöiden kannet päälle ja tarjoile hampurilaisena. Tarjoile perunalastujen kera.

Lisää aiheesta:

Kesän parhaat burgerit grillissäLihansyöjät: HampurilaisetPaistia, Yorkshirevanukasta ja keitettyjä vihanneksiaSuutarinlaatikkoMarinoidut naudanliha- ja kanavartaatValkosipulimaustetut lihapullat tomaattiliemessä
HampurilainenVälipalatPääruoatLiharuoka

Tuoreimmat aiheesta

Hampurilainen
  • 28.09.202412:00
    Kotikeittiömestarit

    Kotikeittiömestarit: Risto Mikkolan dippiburgerit

  • 26.01.202213:07
    Pääruoat

    Oklahoma Onion Burger – Antti Suikkarin sipulihampurilainen

  • 27.08.202008:57
    Pääruoat

    Fisuburgeri – helppo kalahampurilainen Itämeren kalasta

  • 30.01.202009:47
    Sämpylät

    Briossi – täydelliset itse tehdyt hampurilaissämpylät

  • 23.01.202012:32
    Lisäkeruoat

    Perus glaseerauskastike burgeripihvillle