Täytetyt hampurilaissämpylät
Hyvin maustettu jauhelihataikina tarjoillaan paahdetuissa hampurilaissämpylöissä. Nopeasti ja helposti laitettavaa ruokaa aloittelevalle kokille!
Kahdelle
- 300 g kevyttä naudan jauhelihaa
- ½ keltasipuli
- ½ dl tomaattiketsuppia
- 2 rkl vettä
- ½ rkl viinietikkaa
- ½ tl worchestershirekastiketta
- ½ tl sinappia
- 1 maustemitta valkosipulijauhetta
- 3 tippaa tabascoa
- suolaa
Tarjoiluun
- 2 isoa hampurilaissämpylää
- 2 tomaattiviipaletta
- punasipulirenkaita
- perunalastuja
Valmistusohje
1. Paista jauheliha isossa paistinpannussa noin 10 minuuttia aika kuumalla levyllä. Sekoittele jotta liha murustuu eikä tartu pannuun. Alenna lämpöä, jos liha alkaa tummua liikaa. Kuori ja hienonna sipuli, lisää pannuun ja paista noin 2 minuuttia samalla sekoittaen.
2. Lisää ketsuppi, vesi, viinietikka, worchestershirekastike, sinappi, valkosipulijauhe, tabasco ja suola. Anna porista kannen alla noin 10 minuuttia. Jos seos vaikuttaa kuivalta, lisää hieman vettä, mutta maksimissaan ½ dl. Seoksen tulee olla paksu ja mehukas, ei vetinen.
3. Paahda hampurilaissämpylöiden puolikkaat lihan kypsyessä, näin niistä ei tule taikinaisia, kun täytät ne. Lusikoi puolet lihaseoksesta kummallekin sämpylän alapuolikkaalle. Laita päälle tomaattia ja punasipulia. Laita hampurilaissämpylöiden kannet päälle ja tarjoile hampurilaisena. Tarjoile perunalastujen kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Taivaallinen omenahillo
-
Omenapiirakka – Sadun ylistettyä somenapiirakkaa rakastavat kaikki
-
Luumuhillo – perinteinen ja helppo resepti
-
Kotikeittiömestarit: Risto Mikkolan pekoni-aurajuusto-ananaspasta ja pikkelöityä ruusukaalia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Kesäkurpitsa-sitruunakakku
-
Harri Syrjäsen kantarelli-pekonipasta