Täytetyt broilerifileet pinaattipedillä

Tämä on sekä herkullinen lämminruoka että mukava noutopöytälaji. Resepti on helppo myös tarvittaessa tuplata.

Neljälle

  • 800 g broilerinfileitä
  • 200 g vasikanjauhelihaa
  • 1 muna
  • 1 rkl sipulisilppua
  • 1 tl tuoretta oreganoa
  • 1 tl tuoretta timjamia
  • 1 tl tuoretta basilikaa
  • voita paistamiseen
  • suolaa ja valkopippuria
  • 600 g tuoretta pinaattia
  • 2 tl oliiviöljyä

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Kuori sipuli ja silppua 1 rkl hienoksi. Paista sipulisilppu kullanruskeaksi voissa. Silppua mausteyrtit hienoksi. Sekoita jauhelihaan muna, yrtit ja sipulisilppu sekä suolaa ja pippuria.

2. Leikkaa jokaiseen broilerifileeseen syvä viilto toiselta sivulta, mutta niin, että toinen sivu pysyy kiinni. Avaa fileet kuin kirja, painele työlaudalla fileitä litteämmiksi ja nuiji niitä hieman ohuemmiksi. Jaa murekeseos fileille ja kääri ne rullalle. Sido paistolangalla tai kiinnitä cocktailtikuilla. Paista kääryleitä voissa pannulla kauttaaltaan kauniinvärisiksi ja jälkikypsytä uunissa noin 20 minuuttia. Ota uunista ja kääri alumiinifolioon tasaantumaan.

3. Paista pinaatinlehtiä kuumassa öljyssä pannulla jonkin aikaa ja siirrä ne lämmitetylle tarjoiluvadille. Leikkaa broilerikääryleet viipaleiksi ja asettele pinaattipedille.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!