Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Täytettyä häränrintaa

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Tämä voimakas liharuoka tarjoillaan usein alkuruokana. Lihaa marinoidaan 6 tuntia ja paistetaan uunissa tunti, joten tämä ei ole pikaruokaa.

  • Ruokavalio: Laktoositon

Kahdeksalle

  • 2 häränrintaa à 1 kg
  • 2 ½ dl punaviinietikkaa
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 2 tl timjamia
  • 250 g tuoretta pinaattia
  • 8 keitettyä porkkanaa
  • 4 kovaksi keitettyä kananmunaa
  • 1 keltasipuli
  • ½ dl hienonnettua persiljaa
  • 1 tl kuivattua, murskattua chiliä
  • 1 rkl karkeaa suolaa
  • 7 dl häränlientä
  • 3-7 dl vettä

Valmistusohje

1. Leikkaa lihapaloihin viillot pitkittäin niin että puolikkaat pysyvät yhdessä. Kuori ja keitä porkkanat ja leikkaa ne 2 ½ cm paksuisiksi, 15 cm pituisiksi paloiksi. Keitä munat koviksi ja leikkaa ne lohkoiksi. Kuori sipuli ja leikkaa se 3 mm paksuisiksi viipaleiksi.

2. Laita toinen lihapaloista pieneen uunipannuun. Kuori ja hienonna valkosipuli ja sekoita se viinietikan ja timjamin kera. Kaada puolet sekoituksesta lihan päälle, lisää toinen lihapala ja kaada loput viinietikkaseoksesta päälle. Peitä liha ja anna sen seistä huoneenlämmössä 6 tuntia.

3. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Laita lihat päädyt vastakkain niin että toinen pala peittää toisen n. 5 cm matkalta, hakkaa lihasauma yhteen. Lado pinaatinlehdet, porkkana ja munanlohkot lihan päälle. Ripottele päälle sipulirenkaat ja kaikki mausteet. Kääri liha tiukalle rullalle ja sido se kutistetulla puuvillalangalla.

4. Laita liharulla pieneen uunipannuun. Kaada lientä pannuun niin että 1/3 rullasta peittyy, peitä alumiinifoliolla. Kypsennä uunissa n. 1 tunti. Anna liharullan vetäytyä n. 10 minuuttia ennen kuin leikkaat sen vajaan sentin paksuisiksi viipaleiksi.

Lisää aiheesta:

Naudanpaistia liemessäFoliossa paistettua maksaaLihapata monelleCassoulet valkoisilla pavuillaVahva häränliha-papupataLiha-kesäkurpitsapata
HäränrintaAlkuruoatLaktoositonPääruoatLiharuoka

Tuoreimmat aiheesta

Häränrinta
  • 18.02.201300:00
    Laktoositon

    Häränrintaa ja kirkastettu consommé

  • 18.02.201300:00
    Pääruoat

    Keitettyä, tuoretta häränrintaa ja juureksia

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Käristettyä häränrintaa sipulin ja perunapyreen kera

  • 18.02.201300:00
    Pääruoat

    Käristetty häränrinta ruskistettujen juuresten kera

  • 18.02.201300:00
    Pääruoat

    Riimisuolattua häränrintaa kirvelin kanssa