Täytettyä häränrintaa

Tämä voimakas liharuoka tarjoillaan usein alkuruokana. Lihaa marinoidaan 6 tuntia ja paistetaan uunissa tunti, joten tämä ei ole pikaruokaa.

Kahdeksalle

  • 2 häränrintaa à 1 kg
  • 2 ½ dl punaviinietikkaa
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 2 tl timjamia
  • 250 g tuoretta pinaattia
  • 8 keitettyä porkkanaa
  • 4 kovaksi keitettyä kananmunaa
  • 1 keltasipuli
  • ½ dl hienonnettua persiljaa
  • 1 tl kuivattua, murskattua chiliä
  • 1 rkl karkeaa suolaa
  • 7 dl häränlientä
  • 3-7 dl vettä

Valmistusohje

1. Leikkaa lihapaloihin viillot pitkittäin niin että puolikkaat pysyvät yhdessä. Kuori ja keitä porkkanat ja leikkaa ne 2 ½ cm paksuisiksi, 15 cm pituisiksi paloiksi. Keitä munat koviksi ja leikkaa ne lohkoiksi. Kuori sipuli ja leikkaa se 3 mm paksuisiksi viipaleiksi.

2. Laita toinen lihapaloista pieneen uunipannuun. Kuori ja hienonna valkosipuli ja sekoita se viinietikan ja timjamin kera. Kaada puolet sekoituksesta lihan päälle, lisää toinen lihapala ja kaada loput viinietikkaseoksesta päälle. Peitä liha ja anna sen seistä huoneenlämmössä 6 tuntia.

3. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Laita lihat päädyt vastakkain niin että toinen pala peittää toisen n. 5 cm matkalta, hakkaa lihasauma yhteen. Lado pinaatinlehdet, porkkana ja munanlohkot lihan päälle. Ripottele päälle sipulirenkaat ja kaikki mausteet. Kääri liha tiukalle rullalle ja sido se kutistetulla puuvillalangalla.

4. Laita liharulla pieneen uunipannuun. Kaada lientä pannuun niin että 1/3 rullasta peittyy, peitä alumiinifoliolla. Kypsennä uunissa n. 1 tunti. Anna liharullan vetäytyä n. 10 minuuttia ennen kuin leikkaat sen vajaan sentin paksuisiksi viipaleiksi.

Parhaat ruokaohjelmat