Täytettyä broileria persialaisen riisin kera

Näyttää tyylikkäältä, jos kannat esiin kokonaisen, kullanruskean broilerin ja paloittelet sen pöydässä. Voi sopia hyvin vaikkapa sunnuntaipäivälliselle.

Neljälle-kuudelle

  • 1 maissibroileri tai suuri broileri
  • 2 rkl voita
  • 1 rkl soijaa
  • puristettua sitruunamehua
  • suolaa ja pippuria

Täyte

  • 1 sitruuna, lohkoina
  • 2 rkl persiljaa, hienonnettuna
  • 2 rkl voita
  • 1 tl rakuunaa
  • 1 tl minttua
  • 1 tl kirveliä

Riisi

  • 4 annosta keitettyä risottoriisiä
  • 2 dl keltaisia rusinoita
  • 2 rkl pinjansiemeniä

Valmistusohje

1. Mausta kana sisältä suolalla ja pippurilla.

2. Sekoita voi ja yrtit, täytä lintu sitruunalla, maustevoilla ja persiljalla. Mausta ulkoisesti suolalla ja pippurilla. Pirskota päälle hieman sitruunaa.

3. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Laita lintu uunivuokaan, penslaa voisulalla johon olet sekoittanut soijaa. Paista juuri uunin keskitason alapuolella reilu tunti. Sekoita vastakeitetty riisi, rusinat ja pinjansiemenet, tarjoile kanan kera.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!