Täytettyä broileria persialaisen riisin kera
Näyttää tyylikkäältä, jos kannat esiin kokonaisen, kullanruskean broilerin ja paloittelet sen pöydässä. Voi sopia hyvin vaikkapa sunnuntaipäivälliselle.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Laktoositon
Neljälle-kuudelle
- 1 maissibroileri tai suuri broileri
- 2 rkl voita
- 1 rkl soijaa
- puristettua sitruunamehua
- suolaa ja pippuria
Täyte
- 1 sitruuna, lohkoina
- 2 rkl persiljaa, hienonnettuna
- 2 rkl voita
- 1 tl rakuunaa
- 1 tl minttua
- 1 tl kirveliä
Riisi
- 4 annosta keitettyä risottoriisiä
- 2 dl keltaisia rusinoita
- 2 rkl pinjansiemeniä
Valmistusohje
1. Mausta kana sisältä suolalla ja pippurilla.
2. Sekoita voi ja yrtit, täytä lintu sitruunalla, maustevoilla ja persiljalla. Mausta ulkoisesti suolalla ja pippurilla. Pirskota päälle hieman sitruunaa.
3. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Laita lintu uunivuokaan, penslaa voisulalla johon olet sekoittanut soijaa. Paista juuri uunin keskitason alapuolella reilu tunti. Sekoita vastakeitetty riisi, rusinat ja pinjansiemenet, tarjoile kanan kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan