Täytetty minikalkkuna
Yhdysvalloissa ja Iso-Britanniassa kalkkuna on tavallinen päivällisruoka. Yhdysvalloissa erityisesti syksyn kiitospäivänä. Kalkkuna kannattaa paloitella vasta pöydässä.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton
Kahdeksalle
- 1 kalkkuna, n. 3 kg
- suolaa ja jauhettua valkopippuria
- 1 dl voisulaa
Täyte
- 400 g sianjauhelihaa
- 100 g kastanjapyreetä
- suolaa ja pippuria
- 1 maustemitta timjamia
- 1 dl konjakkia tai madeiraa
- n. 1 dl kanalientä
Paistamiseen
- 1 pala juuriselleriä, kuutioina
- 2 porkkanaa, kuutioina
- 5 pikkusipulia, lohkoina
- 2-3 dl kanalientä
- 3 dl kermaa
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Mausta lintu sisältä ja ulkoa. Sekoita täyte ja täytä lintu. Aseta kalkkuna uunipannuun, ja sen ympärille sipulit ja juurekset.
2. Penslaa kalkkuna voisulalla. Kaada lientä pannuun ja paista uunissa 35 minuuttia. Käännä lintu, penslaa ja paista 35 minuuttia, käännä taas ja paista vielä 30-45 minuutti tai kunnes lintu on kypsä ja siitä tihkuva neste läpinäkyvää.
3. Siivilöi liemi, keitä kokoon ja lisää kerma.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan