Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Täytetty minikalkkuna

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton

Kahdeksalle

  • 1 kalkkuna, n. 3 kg
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria
  • 1 dl voisulaa

Täyte

  • 400 g sianjauhelihaa
  • 100 g kastanjapyreetä
  • suolaa ja pippuria
  • 1 maustemitta timjamia
  • 1 dl konjakkia tai madeiraa
  • n. 1 dl kanalientä

Paistamiseen

  • 1 pala juuriselleriä, kuutioina
  • 2 porkkanaa, kuutioina
  • 5 pikkusipulia, lohkoina
  • 2-3 dl kanalientä
  • 3 dl kermaa

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Mausta lintu sisältä ja ulkoa. Sekoita täyte ja täytä lintu. Aseta kalkkuna uunipannuun, ja sen ympärille sipulit ja juurekset.

2. Penslaa kalkkuna voisulalla. Kaada lientä pannuun ja paista uunissa 35 minuuttia. Käännä lintu, penslaa ja paista 35 minuuttia, käännä taas ja paista vielä 30-45 minuutti tai kunnes lintu on kypsä ja siitä tihkuva neste läpinäkyvää.

3. Siivilöi liemi, keitä kokoon ja lisää kerma.

Yhdysvalloissa ja Iso-Britanniassa kalkkuna on tavallinen päivällisruoka. Yhdysvalloissa erityisesti syksyn kiitospäivänä. Kalkkuna kannattaa paloitella vasta pöydässä.

Lisää aiheesta:

Täytetty kalkkunaSiiderimarinoitua kinkkua rypälekastikkeellaHedelmillä täytetty kalkkunaPerinteistä hapankaalia ja sianpotkaaPatapaistia portviinihyytelölläVenäläinen hapankaalikeitto
KalkkunaaKananmunatonGluteenitonPääruoatLiharuoka

Tuoreimmat aiheesta

Kalkkunaa
  • 26.04.202408:45
    Välipalat

    Nopeat kalkkunawrapit

  • 18.02.201300:00
    Kevyt

    Täytetyt kalkkunakääröt

  • 18.02.201300:00
    Välipalat

    Kalkkuna-waldorfsalaatilla täytetyt voileivät

  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Tuliset kalkkunatikut

  • 18.02.201300:00
    Joulu

    Täytetty kalkkuna