Täytetty broileri syyrialaisittain

Herkullinen ohje on kotoisin Syyriasta. Siellä juhlapöytään kannetaan lampaanlihalla ja pinjansiemenillä täytetty kukonpoika ja voissa kuullotettuja herneitä. Tässä ohjeessa kukon korvaa iso broileri.

4 annosta

  • 1 iso broileri
  • 500 g jauhelihaa
  • 3 rkl ruokaöljyä
  • ½ dl keitettyä riisiä
  • ½ dl pinjansiemeniä
  • ½-1 rkl suolaa
  • 1 tl mustapippuria
  • 1/4 tl jauhettua muskottipähkinää
  • 1 timjaminoksa
  • 4 rkl ruokaöljyä
  • 1 dl kanalientä
  • 1 porkkana
  • 1 sipuli
  • 50 g juuriselleriä
  • ½ purjo

Tarjoiluun

  • 250 g pieniä sokeriherneitä

Valmistusohje

1. Kuori, puhdista ja kuutioi porkkana, sipuli, selleri ja purjo. Hienonna timjaminoksa. Ruskista jauheliha ruokaöljyssä kokoa ajan sekoittaen ja anna hautua 5 minuuttia. Lisää joukkoon riisi ja pinjansiemenet ja mausta suolalla, pippurilla, muskotilla ja timjamilla. Täytä broileri jauhelihaseoksella ja sido puuvillalangalla niin, ettei täyte valu ulos kypsennyksen aikana.

2. Kuumenna padassa öljyä ja ruskista broileri kauttaaltaan. Lisää kuutioidut vihannekset ja ruskista muutaman minuutin ajan. Lisää kanaliemi ja hauduta kannen alla noin 1,5 tuntia linnun koosta riippuen. Käännä välillä ja valele tarvittaessa kanaliemellä.

3. Keitä herneet pakkauksen ohjeen mukaan ja lisää hieman voita. Paloittele broileri ja aseta palat lämpimälle tarjoiluvadille lihatäytteen ja herneiden kera. Siivilöi paistinliemi ja kaada se broilerin päälle.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.