Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Täyden aterian syyslammaspata

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Herkullinen, muheva pata koko ateriaksi. Anna sen porista hiljaa, niin että liha tulee mureaksi ja juurekset kunnolla keitetyksi.

  • Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton

4-5 hengelle

  • 1 kg lampaan patapaloja
  • voita
  • 3 porkkanaa siivuina
  • 2 sipulia siivuina
  • 2 valkosipulinkynttä halkaistuina
  • ½ tl timjamia
  • 2 pientä laakerinlehteä
  • 1 rkl kuminaa
  • 1 iso lohko kaalia suikaleina
  • 4-5 perunaa siivuina
  • 5 dl vettä
  • persiljaa
  • suolaa ja pippuria

Valmistusohje

1. Mausta ja ruskista lihapalat voissa pannulla, siirrä pataan.

2. Paista porkkana- ja sipuliviipaleita sekä valkosipulinkynsiä voissa, kunnes ne hieman ruskistuvat..

3. Lado pataan kerroksittain kaalisuikaleita, perunaa, porkkanoita ja sipuleita. Lisää timjami, kumina ja laakerinlehdet. Keitä hiljaa 45-60 minuuttia. Sirota pinnalle persiljaa.

Lisää aiheesta:

PotkapataPapu-lammaspataFileepataMausteinen lammaspataBaijerilainen lihapataItalialainen sianpotka
LammaspataKananmunatonGluteenitonPääruoatLiharuoka

Tuoreimmat aiheesta

Lammaspata
  • 15.4.14:27
    Karitsaa

    Karitsanlihapullapata oluella

  • 18.02.201300:00
    Liharuoka

    Italialainen lammaspata

  • 18.02.201300:00
    Lisäkeruoat

    Marokkolainen lammaspata ja sahramiriisiä

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Irish Stew lampaasta

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Irish Stew