Täyden aterian syyslammaspata

Herkullinen, muheva pata koko ateriaksi. Anna sen porista hiljaa, niin että liha tulee mureaksi ja juurekset kunnolla keitetyksi.

4-5 hengelle

  • 1 kg lampaan patapaloja
  • voita
  • 3 porkkanaa siivuina
  • 2 sipulia siivuina
  • 2 valkosipulinkynttä halkaistuina
  • ½ tl timjamia
  • 2 pientä laakerinlehteä
  • 1 rkl kuminaa
  • 1 iso lohko kaalia suikaleina
  • 4-5 perunaa siivuina
  • 5 dl vettä
  • persiljaa
  • suolaa ja pippuria

Valmistusohje

1. Mausta ja ruskista lihapalat voissa pannulla, siirrä pataan.

2. Paista porkkana- ja sipuliviipaleita sekä valkosipulinkynsiä voissa, kunnes ne hieman ruskistuvat..

3. Lado pataan kerroksittain kaalisuikaleita, perunaa, porkkanoita ja sipuleita. Lisää timjami, kumina ja laakerinlehdet. Keitä hiljaa 45-60 minuuttia. Sirota pinnalle persiljaa.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!