Täyden aterian syyslammaspata
Herkullinen, muheva pata koko ateriaksi. Anna sen porista hiljaa, niin että liha tulee mureaksi ja juurekset kunnolla keitetyksi.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton
4-5 hengelle
- 1 kg lampaan patapaloja
- voita
- 3 porkkanaa siivuina
- 2 sipulia siivuina
- 2 valkosipulinkynttä halkaistuina
- ½ tl timjamia
- 2 pientä laakerinlehteä
- 1 rkl kuminaa
- 1 iso lohko kaalia suikaleina
- 4-5 perunaa siivuina
- 5 dl vettä
- persiljaa
- suolaa ja pippuria
Valmistusohje
1. Mausta ja ruskista lihapalat voissa pannulla, siirrä pataan.
2. Paista porkkana- ja sipuliviipaleita sekä valkosipulinkynsiä voissa, kunnes ne hieman ruskistuvat..
3. Lado pataan kerroksittain kaalisuikaleita, perunaa, porkkanoita ja sipuleita. Lisää timjami, kumina ja laakerinlehdet. Keitä hiljaa 45-60 minuuttia. Sirota pinnalle persiljaa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Suolakinuski-suklaajuustokakku
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Omenapiirakka – Sadun ylistettyä somenapiirakkaa rakastavat kaikki
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Meksikolainen papukeitto
-
Pinaattiletut ja nokkosletut – itse tehdyt voittavat kaupan versiot mennen tullen!
-
Lassaka eli vähähiilihydraattinen lasagne ilman pastaa
-
Paras sienikastike: Helppo suppilovahverokastike Katin ohjeella