Täyden aterian syyslammaspata
Herkullinen, muheva pata koko ateriaksi. Anna sen porista hiljaa, niin että liha tulee mureaksi ja juurekset kunnolla keitetyksi.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton
4-5 hengelle
- 1 kg lampaan patapaloja
- voita
- 3 porkkanaa siivuina
- 2 sipulia siivuina
- 2 valkosipulinkynttä halkaistuina
- ½ tl timjamia
- 2 pientä laakerinlehteä
- 1 rkl kuminaa
- 1 iso lohko kaalia suikaleina
- 4-5 perunaa siivuina
- 5 dl vettä
- persiljaa
- suolaa ja pippuria
Valmistusohje
1. Mausta ja ruskista lihapalat voissa pannulla, siirrä pataan.
2. Paista porkkana- ja sipuliviipaleita sekä valkosipulinkynsiä voissa, kunnes ne hieman ruskistuvat..
3. Lado pataan kerroksittain kaalisuikaleita, perunaa, porkkanoita ja sipuleita. Lisää timjami, kumina ja laakerinlehdet. Keitä hiljaa 45-60 minuuttia. Sirota pinnalle persiljaa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Airfryer-munkit – Liisan helppo ohje pikamunkkeihin
-
Piknikin pelastava pastasalaatti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Pika bébét
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa