Mainos
Mainos

Tässä ohjeessa on käytetty pelkästään tattarijauhoja, jolloin piirakka sopii myös keliaakikoille. Ja on makuelämys muillekin!

Pohja

  • 100 g margariinia tai voita
  • 3 dl Myllyn Paras tattarijauhoja
  • ½ tl suolaa
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1 dl kermaa tai vettä

Täyte

  • 200 g palvikinkkua suikaleina
  • 200 g (emmental)juustoraastetta
  • 3 kananmunaa
  • (1-2 paprikaa pieninä kuutioina)
  • 1 tlk smetanaa tmv.(n. 1,2 dl)
  • ripaus jauhettua valkopippuria
  • persiljaa

Valmistusohje

Sekoita pehmeään rasvaan jauhot, suola ja leivinjauhe. Lisää sekaan neste ja sekoita tasaiseksi. Painele taikina kostutetuin käsin isohkon piirakkavuoan pohjalle ja paista pohjaa 225 asteisen uunin alimmalla tasolla 10 min.

Valmista sillä aikaa täyte sekoittamalla täytteen ainekset. Smetanan tilalle voit halutessasi käyttää kevyempää hapankermavalmistetta. Kaada täyte puolikypsälle piirakkapohjalle ja jatka paistamista 15 min uunin keskitasolla.

Savukalapiirakka: Vaihda palvikinkun tilalle n. 200 g savukalasuikaleita.

Kasvispiirakka: Vaihda palvikinkun tilalle purjosipulia, aurinkokuivattua tomaattia ja paprikaa.

Resepti: Arja Savela, Myllyn Paras Oy

 

Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.