Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Tattari-kinkkupiirakka

Julkaistu 04.03.2013 14:12

Tässä ohjeessa on käytetty pelkästään tattarijauhoja, jolloin piirakka sopii myös keliaakikoille. Ja on makuelämys muillekin!

  • Ruokavalio: Gluteeniton

Pohja

  • 100 g margariinia tai voita
  • 3 dl Myllyn Paras tattarijauhoja
  • ½ tl suolaa
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1 dl kermaa tai vettä

Täyte

  • 200 g palvikinkkua suikaleina
  • 200 g (emmental)juustoraastetta
  • 3 kananmunaa
  • (1-2 paprikaa pieninä kuutioina)
  • 1 tlk smetanaa tmv.(n. 1,2 dl)
  • ripaus jauhettua valkopippuria
  • persiljaa

Valmistusohje

Sekoita pehmeään rasvaan jauhot, suola ja leivinjauhe. Lisää sekaan neste ja sekoita tasaiseksi. Painele taikina kostutetuin käsin isohkon piirakkavuoan pohjalle ja paista pohjaa 225 asteisen uunin alimmalla tasolla 10 min.

Valmista sillä aikaa täyte sekoittamalla täytteen ainekset. Smetanan tilalle voit halutessasi käyttää kevyempää hapankermavalmistetta. Kaada täyte puolikypsälle piirakkapohjalle ja jatka paistamista 15 min uunin keskitasolla.

Savukalapiirakka: Vaihda palvikinkun tilalle n. 200 g savukalasuikaleita.

Kasvispiirakka: Vaihda palvikinkun tilalle purjosipulia, aurinkokuivattua tomaattia ja paprikaa.

Resepti: Arja Savela, Myllyn Paras Oy

Lisää aiheesta:

Gluteeniton kinkkupiirakkaAamiaismuffinitSavukinkku-papusalsapiirakkaSuppilovahvero-riistapiirasVuohenjuusto-kinkkupiirakkaBritan katkarapupiirakka
KinkkupiirakkaLiharuokaGluteenitonVappuBrunssiMyllyn ParasLeivontaSuolaiset leivonnaiset

Tuoreimmat aiheesta

Kinkkupiirakka
  • 13.02.202009:35
    Nopeat ja helpot

    Vähähiilihydraattinen kinkkupiiras – "quiche lorraine" ilman taikinaa

  • 15.12.201714:19
    Hellapoliisi

    Quiche Lorraine eli kinkkupiiras

  • 18.02.201300:00
    Sipulipiirakka

    Ranskalainen sipulipiiras

  • 18.02.201300:00
    Kanapiirakka

    Irlantilaiset broileripiiraset

  • 18.02.201300:00
    Liharuoka

    Pienet kinkku-juustopiiraat