Tässä ohjeessa on käytetty pelkästään tattarijauhoja, jolloin piirakka sopii myös keliaakikoille. Ja on makuelämys muillekin!
- Ruokavalio: Gluteeniton
Pohja
- 100 g margariinia tai voita
- 3 dl Myllyn Paras tattarijauhoja
- ½ tl suolaa
- 1 tl leivinjauhetta
- 1 dl kermaa tai vettä
Täyte
- 200 g palvikinkkua suikaleina
- 200 g (emmental)juustoraastetta
- 3 kananmunaa
- (1-2 paprikaa pieninä kuutioina)
- 1 tlk smetanaa tmv.(n. 1,2 dl)
- ripaus jauhettua valkopippuria
- persiljaa
Valmistusohje
Sekoita pehmeään rasvaan jauhot, suola ja leivinjauhe. Lisää sekaan neste ja sekoita tasaiseksi. Painele taikina kostutetuin käsin isohkon piirakkavuoan pohjalle ja paista pohjaa 225 asteisen uunin alimmalla tasolla 10 min.
Valmista sillä aikaa täyte sekoittamalla täytteen ainekset. Smetanan tilalle voit halutessasi käyttää kevyempää hapankermavalmistetta. Kaada täyte puolikypsälle piirakkapohjalle ja jatka paistamista 15 min uunin keskitasolla.
Savukalapiirakka: Vaihda palvikinkun tilalle n. 200 g savukalasuikaleita.
Kasvispiirakka: Vaihda palvikinkun tilalle purjosipulia, aurinkokuivattua tomaattia ja paprikaa.
Resepti: Arja Savela, Myllyn Paras Oy
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.