Taskurapupyörykät hapanimeläkastikkeella

Nämä pienet pyörykät ovat pehmeän tuntuisia ja makuisia. Hapanimelä chilikastike antaa hieman potkua! Käytä koljaa, turskaa tai kuhaa. Tarjoile alkuruokana.

Kuudelle

  • 200 g puhdistettua taskuravunlihaa
  • 150 g keitettyä valkeaa, kiinteää kalaa kylmänä
  • 1 kananmuna
  • ½ pieni keltasipuli
  • ½ punainen paprika
  • 120 g leipäkuutioita
  • ½ dl ranskankermaa
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria
  • voita paistamiseen
  • hienonnettua ruohosipulia koristeluun

Hapanimeläkastike

  • 3 rkl sweet chili -kastiketta
  • 3 rkl puristettua limemehua
  • 1 tl raastettua, tuoretta inkivääriä
  • 1 rkl hienonnettua korianteria

Valmistusohje

1. Hapanimeläkastike: Vatkaa sweet chili -kastike, limemehu, inkivääri ja korianteri kastikkeeksi.

2. Kuori ja hienonna sipuli, kuutioi paprika. Purista kalasta ja ravunlihasta liika neste pois ja laita ne isoon kulhoon. Lisää sipuli, paprika, leipäkuutiot, muna ja ranskankerma. Sekoita karkeaksi taikinaksi, mausta suolalla ja pippurilla.

3. Muotoile taikina pieniksi pihveiksi, 30-50 g/pala, ja paista ne keskilämmöllä voissa. Asettele lautaselle, ripottele päälle ruohosipulia ja tarjoile kastikkeen kanssa.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja