Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Taskurapupyörykät hapanimeläkastikkeella

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Nämä pienet pyörykät ovat pehmeän tuntuisia ja makuisia. Hapanimelä chilikastike antaa hieman potkua! Käytä koljaa, turskaa tai kuhaa. Tarjoile alkuruokana.

Kuudelle

  • 200 g puhdistettua taskuravunlihaa
  • 150 g keitettyä valkeaa, kiinteää kalaa kylmänä
  • 1 kananmuna
  • ½ pieni keltasipuli
  • ½ punainen paprika
  • 120 g leipäkuutioita
  • ½ dl ranskankermaa
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria
  • voita paistamiseen
  • hienonnettua ruohosipulia koristeluun

Hapanimeläkastike

  • 3 rkl sweet chili -kastiketta
  • 3 rkl puristettua limemehua
  • 1 tl raastettua, tuoretta inkivääriä
  • 1 rkl hienonnettua korianteria

Valmistusohje

1. Hapanimeläkastike: Vatkaa sweet chili -kastike, limemehu, inkivääri ja korianteri kastikkeeksi.

2. Kuori ja hienonna sipuli, kuutioi paprika. Purista kalasta ja ravunlihasta liika neste pois ja laita ne isoon kulhoon. Lisää sipuli, paprika, leipäkuutiot, muna ja ranskankerma. Sekoita karkeaksi taikinaksi, mausta suolalla ja pippurilla.

3. Muotoile taikina pieniksi pihveiksi, 30-50 g/pala, ja paista ne keskilämmöllä voissa. Asettele lautaselle, ripottele päälle ruohosipulia ja tarjoile kastikkeen kanssa.

Lisää aiheesta:

Kala-äyriäispastaChilipippuriperunat juuston keraJauhelihapyytAlkuruokasalaatti kanalla ja sweet chili -kastikkeellaPikkupääkampelaa katkaraputahnalla ja klassisella hummerikastikkeellaEtiopialainen jauhelihakastike
TaskuravutKalapullatAlkuruoatKalaruoka

Tuoreimmat aiheesta

Taskuravut
  • 18.02.201300:00
    Kalapullat

    Taskurapupyörykät hapanimeläkastikkeella

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Kompottia arktisista taskuravuista ja perunasta

  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Taskurapusalaatti leipäkrutonkien kera

  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Keitetyt taskuravut

  • 18.02.201300:00
    Gluteeniton

    Tuoretta taskurapua yrttikastikkeella