Taskurapupyörykät hapanimeläkastikkeella
Nämä pienet pyörykät ovat pehmeän tuntuisia ja makuisia. Hapanimelä chilikastike antaa hieman potkua! Käytä koljaa, turskaa tai kuhaa. Tarjoile alkuruokana.
Kuudelle
- 200 g puhdistettua taskuravunlihaa
- 150 g keitettyä valkeaa, kiinteää kalaa kylmänä
- 1 kananmuna
- ½ pieni keltasipuli
- ½ punainen paprika
- 120 g leipäkuutioita
- ½ dl ranskankermaa
- suolaa ja jauhettua valkopippuria
- voita paistamiseen
- hienonnettua ruohosipulia koristeluun
Hapanimeläkastike
- 3 rkl sweet chili -kastiketta
- 3 rkl puristettua limemehua
- 1 tl raastettua, tuoretta inkivääriä
- 1 rkl hienonnettua korianteria
Valmistusohje
1. Hapanimeläkastike: Vatkaa sweet chili -kastike, limemehu, inkivääri ja korianteri kastikkeeksi.
2. Kuori ja hienonna sipuli, kuutioi paprika. Purista kalasta ja ravunlihasta liika neste pois ja laita ne isoon kulhoon. Lisää sipuli, paprika, leipäkuutiot, muna ja ranskankerma. Sekoita karkeaksi taikinaksi, mausta suolalla ja pippurilla.
3. Muotoile taikina pieniksi pihveiksi, 30-50 g/pala, ja paista ne keskilämmöllä voissa. Asettele lautaselle, ripottele päälle ruohosipulia ja tarjoile kastikkeen kanssa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Eemeli Väyrysen lohikeitto
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Parsan keittäminen – helppo ohje
-
Yhdessä astiassa: Juureksia ja broileria
-
Airfryer-munkit – Liisan helppo ohje pikamunkkeihin
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Piknikin pelastava pastasalaatti