Tanskalaiset frikadellit
Frikadelli on keitetty liha- tai kalapyörykkä. Tämä tanskalaisten frikadellien sianliha ja jauhot antavat tavallisia frikadelleja kiinteämmän ja kimmoisamman koostumuksen. Niissä on myös enemmän sipulia kuin monessa frikadellireseptissä.
- Ruokavalio: Laktoositon
Neljälle
- 350 g vasikanjauhelihaa
- 250 g sika-nautajauhelihaa
- ½ keltasipuli, hienonnettuna
- 2 rkl vehnäjauhoja
- 1 pieni kananmuna
- suolaa ja valkopippuria
- 1 l vettä
- ½ sitruuna, viipaloituna
- 2 rkl suolaa per litra vettä
Tarjoiluun
- keitettyjä perunoita ja vihanneksia
Valmistusohje
1. Sekoita jauheliha, sipuli, jauhot ja muna. Mausta suolalla ja pippurilla.
2. Muotoile pyöryköiksi kahden vedellä huuhdotun lusikan avulla.
3. Kuumenna vesi, sitruunaviipaleet ja suola kiehuvaksi. Keitä frikadelleja 3-4 minuuttia, tai kunnes ne nousevat pintaan. Nosta pyörykät kattilasta reikäkauhalla. Halkaise yksi frikadelli tarkistaaksesi, että se on läpikypsä. Tarjoile vihannesten ja perunoiden kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Suolakinuski-suklaajuustokakku
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Pannukakku – paras pannukakkuohje on tässä!
-
Salamurhaajan pasta eli spagetti all'assassina
-
Lihamakaronilaatikko sulatejuustolla – Katjan maukkaampi makaronilaatikko
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Kapen helppo kurpitsapasta
-
Omenapiirakka – Sadun ylistettyä somenapiirakkaa rakastavat kaikki
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti