Tanskalaiset frikadellit

Frikadelli on keitetty liha- tai kalapyörykkä. Tämä tanskalaisten frikadellien sianliha ja jauhot antavat tavallisia frikadelleja kiinteämmän ja kimmoisamman koostumuksen. Niissä on myös enemmän sipulia kuin monessa frikadellireseptissä.

Neljälle

  • 350 g vasikanjauhelihaa
  • 250 g sika-nautajauhelihaa
  • ½ keltasipuli, hienonnettuna
  • 2 rkl vehnäjauhoja
  • 1 pieni kananmuna
  • suolaa ja valkopippuria
  • 1 l vettä
  • ½ sitruuna, viipaloituna
  • 2 rkl suolaa per litra vettä

Tarjoiluun

  • keitettyjä perunoita ja vihanneksia

Valmistusohje

1. Sekoita jauheliha, sipuli, jauhot ja muna. Mausta suolalla ja pippurilla.

2. Muotoile pyöryköiksi kahden vedellä huuhdotun lusikan avulla.

3. Kuumenna vesi, sitruunaviipaleet ja suola kiehuvaksi. Keitä frikadelleja 3-4 minuuttia, tai kunnes ne nousevat pintaan. Nosta pyörykät kattilasta reikäkauhalla. Halkaise yksi frikadelli tarkistaaksesi, että se on läpikypsä. Tarjoile vihannesten ja perunoiden kera.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.