Tanskalaiset frikadellit
![](https://im.mtvuutiset.fi/image/5660234/landscape16_9/515/290/10774e0e491fdd1aa6c1ff28f41eff3b/FX/899145-1631.jpg)
Frikadelli on keitetty liha- tai kalapyörykkä. Tämä tanskalaisten frikadellien sianliha ja jauhot antavat tavallisia frikadelleja kiinteämmän ja kimmoisamman koostumuksen. Niissä on myös enemmän sipulia kuin monessa frikadellireseptissä.
- Ruokavalio: Laktoositon
Neljälle
- 350 g vasikanjauhelihaa
- 250 g sika-nautajauhelihaa
- ½ keltasipuli, hienonnettuna
- 2 rkl vehnäjauhoja
- 1 pieni kananmuna
- suolaa ja valkopippuria
- 1 l vettä
- ½ sitruuna, viipaloituna
- 2 rkl suolaa per litra vettä
Tarjoiluun
- keitettyjä perunoita ja vihanneksia
Valmistusohje
1. Sekoita jauheliha, sipuli, jauhot ja muna. Mausta suolalla ja pippurilla.
2. Muotoile pyöryköiksi kahden vedellä huuhdotun lusikan avulla.
3. Kuumenna vesi, sitruunaviipaleet ja suola kiehuvaksi. Keitä frikadelleja 3-4 minuuttia, tai kunnes ne nousevat pintaan. Nosta pyörykät kattilasta reikäkauhalla. Halkaise yksi frikadelli tarkistaaksesi, että se on läpikypsä. Tarjoile vihannesten ja perunoiden kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Kirsin lihapiirakat uunissa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mustikkapiirakka airfryerissa
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Kananmunakastike – legendaarinen kastike perunoille tai kalalle
-
Paistetut kantarellit
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka