Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Tanskalaiset frikadellit

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Laktoositon

Neljälle

  • 350 g vasikanjauhelihaa
  • 250 g sika-nautajauhelihaa
  • ½ keltasipuli, hienonnettuna
  • 2 rkl vehnäjauhoja
  • 1 pieni kananmuna
  • suolaa ja valkopippuria
  • 1 l vettä
  • ½ sitruuna, viipaloituna
  • 2 rkl suolaa per litra vettä

Tarjoiluun

  • keitettyjä perunoita ja vihanneksia

Valmistusohje

1. Sekoita jauheliha, sipuli, jauhot ja muna. Mausta suolalla ja pippurilla.

2. Muotoile pyöryköiksi kahden vedellä huuhdotun lusikan avulla.

3. Kuumenna vesi, sitruunaviipaleet ja suola kiehuvaksi. Keitä frikadelleja 3-4 minuuttia, tai kunnes ne nousevat pintaan. Nosta pyörykät kattilasta reikäkauhalla. Halkaise yksi frikadelli tarkistaaksesi, että se on läpikypsä. Tarjoile vihannesten ja perunoiden kera.

Frikadelli on keitetty liha- tai kalapyörykkä. Tämä tanskalaisten frikadellien sianliha ja jauhot antavat tavallisia frikadelleja kiinteämmän ja kimmoisamman koostumuksen. Niissä on myös enemmän sipulia kuin monessa frikadellireseptissä.

Lisää aiheesta:

VatkuliSaaristolaispyörykätItalialaiset lihapullat tagliatellelläLindströminpihvitJauheliha-gulassikeittoPaistetut frikadellit ruisleivällä
LihapullatLaktoositonPääruoatLiharuoka

Tuoreimmat aiheesta

Lihapullat
  • 12.03.202209:30
    Pasta

    Harri Syrjäsen lihapullapasta

  • 27.08.202109:32
    Kari Aihinen

    Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa

  • 09.04.202110:18
    Nopeat ja helpot

    Samasta padasta: Timjalihapullat ja palsternakkamuusi – pehmeimmät lihapullat ikinä!

  • 08.03.202110:15
    Hans Välimäki

    Helppo arkiruoka jauhelihasta: Hans Välimäen lihapullat tomaattikastikkeessa

  • 21.04.202010:05
    Pääruoat

    Ikean lihapullat ja kermakastike – aito ja oikea resepti