Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Tankoparsaa ja parmesaania

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Kasvisruoka

4 annosta

  • 24 tuoretta vihreää tai valkoista tankoparsaa
  • 1-2 rkl sitruunamehua
  • 1 rkl voita
  • 1 rkl suolaa
  • 1/4 tl sokeria
  • ½ sitruuna
  • 80 g voita
  • 40 g kuorittuja pistaaseja
  • pala parmesaanijuustoa
  • krassia koristeluun

Valmistusohje

1. Puhdista parsat. Valkoiset parsat on kuorittava. Aloita kuoriminen 2 cm nupun alapuolelta ja kuori perunankuorimisveitsellä alaspäin. Varo, ettei nuppuosa katkea. Pane kuoritut parsat kylmään, sitruunamehutilkalla maustettuun veteen, jotta ne eivät tummu. Huuhtele vihreät parsat ja leikkaa niiden puumainen tyviosa.

2. Jos käytössäsi on höyrykeitin, höyrytä parsoja 8-10 minuuttia. Voit myös keittää ne vedessä, joka on maustettu voilla, suolalla, sokerilla ja sitruunapaloilla. Parsojen tulee peittyä vain niukasti. Nosta parsat alumiinifolion tai ritilän päälle ja upota veteen. Hauduta hiljalleen 10 minuuttia.

3. Sulata sillä välin voi, paahda pistaasit kuivalla paistinpannulla ja leikkaa juustosta juustohöylällä ohuita viipaleita tai raasta se raastinraudan karkealla terällä. Nosta parsat lautasille ja koristele juustolla, pistaaseilla ja krassilla. Tarjoa lisänä voisulaa.

Lisää aiheesta:

Parsaa lohenmädin ja sitruunavoin säestykselläParsaa yrttikastikkeellaEspanjalainen salsaParsaa al denteTuoretta parsaa ja mojo verdeParsaa ja basilikavoikastiketta
ParsaKananmunatonGluteenitonLisäkeruoatKasvisruoka

Tuore parsa on suurta herkkua. Se on maukasta, raikasta ja tuo ruokapöytään ripauksen ylellisyyttä. Jos käytössäsi ei ole höyrykeitintä, voit keittää parsan tavalliseen tapaan. Ilmakuivattu liha, esimerkiksi italialainen parmankinkku, on erinomainen lisuke.

Tuoreimmat aiheesta

Parsa
  • 02.04.202310:45
    Kasvisrisotto

    Harri Syrjäsen parsa-sitruunarisotto

  • 06.05.202213:45
    Pasta

    Harri Syrjäsen parsa-pekonipasta

  • 11.06.202112:22
    Hans Välimäki

    Keitettyä parsaa ja hollandaisekastike – Hans Välimäen ohje

  • 27.04.202112:59
    Risotto

    Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella

  • 15.04.202017:03
    Lisäkeruoat

    Uunifetaparsa – Jennin kevätversio suositusta uunifetapastasta