Tankoparsaa ja parmesaania

Tuore parsa on suurta herkkua. Se on maukasta, raikasta ja tuo ruokapöytään ripauksen ylellisyyttä. Jos käytössäsi ei ole höyrykeitintä, voit keittää parsan tavalliseen tapaan. Ilmakuivattu liha, esimerkiksi italialainen parmankinkku, on erinomainen lisuke.

4 annosta

  • 24 tuoretta vihreää tai valkoista tankoparsaa
  • 1-2 rkl sitruunamehua
  • 1 rkl voita
  • 1 rkl suolaa
  • 1/4 tl sokeria
  • ½ sitruuna
  • 80 g voita
  • 40 g kuorittuja pistaaseja
  • pala parmesaanijuustoa
  • krassia koristeluun

Valmistusohje

1. Puhdista parsat. Valkoiset parsat on kuorittava. Aloita kuoriminen 2 cm nupun alapuolelta ja kuori perunankuorimisveitsellä alaspäin. Varo, ettei nuppuosa katkea. Pane kuoritut parsat kylmään, sitruunamehutilkalla maustettuun veteen, jotta ne eivät tummu. Huuhtele vihreät parsat ja leikkaa niiden puumainen tyviosa.

2. Jos käytössäsi on höyrykeitin, höyrytä parsoja 8-10 minuuttia. Voit myös keittää ne vedessä, joka on maustettu voilla, suolalla, sokerilla ja sitruunapaloilla. Parsojen tulee peittyä vain niukasti. Nosta parsat alumiinifolion tai ritilän päälle ja upota veteen. Hauduta hiljalleen 10 minuuttia.

3. Sulata sillä välin voi, paahda pistaasit kuivalla paistinpannulla ja leikkaa juustosta juustohöylällä ohuita viipaleita tai raasta se raastinraudan karkealla terällä. Nosta parsat lautasille ja koristele juustolla, pistaaseilla ja krassilla. Tarjoa lisänä voisulaa.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!