Talon auringonkukkaleipä
Auringonkukkaleipätaikinasta voi hyvin leipoa myös sämpylöitä tai annosleipiä. Nostata ne muffinivuoissa, niin niistä tulee korkeita ja hienoja.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Laktoositon, Kasvisruoka
Kaksi leipää
- 50 g hiivaa
- 5 dl vettä
- 2 tl suolaa
- 2 rkl auringonkukkaöljyä
- n. 14 dl karkeaa vehnäjauhoa
- 1 dl paahdettuja auringonkukansiemeniä
Valmistusohje
1. Liuota hiiva 37-asteiseen veteen, lisää suola ja öljy ja sitten jauhot ja puolet siemenistä, vaivaa sileäksi, joustavaksi taikinaksi. Alusta perusteellisiesti, peitä ja anna nousta 30 minuuttia.
2. Vaivaa taikina kunnolla leivinpöydällä ja muotoile kaksi leipää. Levitä auringonkukansiemenet leivinpöydälle ja kääntele leipien päällyspuolta siemenissä, niin että ne tarttuvat leipien pintaan. Nosta leivät leivinpaperilla peitetylle pellille ja nostata 30 minuuttia.
3. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Paista leivät juuri uunin keskitason alapuolella 30-35 minuuttia. Jäähdytä ritilällä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti