Talon auringonkukkaleipä

Auringonkukkaleipätaikinasta voi hyvin leipoa myös sämpylöitä tai annosleipiä. Nostata ne muffinivuoissa, niin niistä tulee korkeita ja hienoja.

Kaksi leipää

  • 50 g hiivaa
  • 5 dl vettä
  • 2 tl suolaa
  • 2 rkl auringonkukkaöljyä
  • n. 14 dl karkeaa vehnäjauhoa
  • 1 dl paahdettuja auringonkukansiemeniä

Valmistusohje

1. Liuota hiiva 37-asteiseen veteen, lisää suola ja öljy ja sitten jauhot ja puolet siemenistä, vaivaa sileäksi, joustavaksi taikinaksi. Alusta perusteellisiesti, peitä ja anna nousta 30 minuuttia.

2. Vaivaa taikina kunnolla leivinpöydällä ja muotoile kaksi leipää. Levitä auringonkukansiemenet leivinpöydälle ja kääntele leipien päällyspuolta siemenissä, niin että ne tarttuvat leipien pintaan. Nosta leivät leivinpaperilla peitetylle pellille ja nostata 30 minuuttia.

3. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Paista leivät juuri uunin keskitason alapuolella 30-35 minuuttia. Jäähdytä ritilällä.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!