Taimenta, porkkana-parsapasta ja basilikapesto

ÄLÄ KÄYTÄ! DK03-Ruoka01-Taimen

Huomenta Suomen Duunikunto-ohjelmasarjan reseptillä valmistuu herkullinen ja ennen kaikkea terveellinen ateria. Lohikalojen rasva tekee hyvää sekä sydämelle että valtimoille. Kasvien höyryttäminen taas on kevyt ja nopea tapa valmistaa kasvikset.

2 annosta

  • 400 g taimenfilettä
  • 2 porkkanaa
  • 1 puntti vihreää parsaa
  • ½ sitruuna
  • ½ dl Extra virgin -oliiviöljyä
  • 1 rkl pinjansiemeniä
  • 2 rkl parmesanjuustoa
  • suolaa ja valkopippuria myllystä

Valmistusohje

Paista taimenfileet pannulla oliiviöljyssä vain toiselta puolelta. Jätä fileet mehevän puolikypsäksi. Mausta suolalla ja valkopippurilla.

Höyrytä parsat ja porkkanat kypsiksi. Leikkaa parsat pieniksi paloiksi ja tee porkkanoista ohutta nauhaa, joka on ikään kuin pastaa.

Aja basilika, paahdetut pinjansiemenet, parmesanjuusto ja oliiviöljy tasaiseksi kastikkeeksi sauvasekoittimella.

Kokoa annos lautaselle. Nauti!


Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.