Taimenta, porkkana-parsapasta ja basilikapesto

ÄLÄ KÄYTÄ! DK03-Ruoka01-Taimen

Huomenta Suomen Duunikunto-ohjelmasarjan reseptillä valmistuu herkullinen ja ennen kaikkea terveellinen ateria. Lohikalojen rasva tekee hyvää sekä sydämelle että valtimoille. Kasvien höyryttäminen taas on kevyt ja nopea tapa valmistaa kasvikset.

2 annosta

  • 400 g taimenfilettä
  • 2 porkkanaa
  • 1 puntti vihreää parsaa
  • ½ sitruuna
  • ½ dl Extra virgin -oliiviöljyä
  • 1 rkl pinjansiemeniä
  • 2 rkl parmesanjuustoa
  • suolaa ja valkopippuria myllystä

Valmistusohje

Paista taimenfileet pannulla oliiviöljyssä vain toiselta puolelta. Jätä fileet mehevän puolikypsäksi. Mausta suolalla ja valkopippurilla.

Höyrytä parsat ja porkkanat kypsiksi. Leikkaa parsat pieniksi paloiksi ja tee porkkanoista ohutta nauhaa, joka on ikään kuin pastaa.

Aja basilika, paahdetut pinjansiemenet, parmesanjuusto ja oliiviöljy tasaiseksi kastikkeeksi sauvasekoittimella.

Kokoa annos lautaselle. Nauti!


Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!