Taimenta ja kukkakaalia voikastikkeen kera
30.8.2013.
Ainekset
- 200 g taimenta
- 1 kukkakaali
- 1 purjo
- 1 nippu tilliä
- suolaa
- kylmäpuristettua rypsiöljyä
- mustapippuria
- sitruunaa
- pistaasipähkinöitä
Voikastike
- 50 g voita
- 50g creme fraichea
- 1 ruukku ruohosipulia
- 1 salottisipuli
- 0,5 dl valkoviinietikkaa
Valmistusohje
Taimen:
1. Ota kukkakaalista pikkuisia nuppuja ja paista nopeasti pannulla öljyn kera. Lisää hienonnettu tilli.
2. Leikkaa taimenesta ohuita siivuja ja laita kuumalle pannulle, jonka pinnalla suolaa. Halstraa nopeasti molemmin puolin.
3. Laita purjo grilliin ja paahda pinta mustaksi. Kuori purjosta musta pinta pois ja mausta. Leikkaa annospaloiksi ja tarjoile.
4. Paahda kuoritut pistaasipähkinät nopeasti.
Voikastike:
Kuori salottisipuli, pilko pieneksi ja laita kattilaan valkoviinietikan kanssa. Kiehauta, siivilöi ja lisää voi sekä creme fraiche. Lisää lopuksi ruohosipuli.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Airfryer-munkit – Liisan helppo ohje pikamunkkeihin
-
Piknikin pelastava pastasalaatti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Pika bébét
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti