Taimenta ja kukkakaalia voikastikkeen kera

30.8.2013.

Ainekset

  • 200 g taimenta
  • 1 kukkakaali
  • 1 purjo
  • 1 nippu tilliä
  • suolaa
  • kylmäpuristettua rypsiöljyä
  • mustapippuria
  • sitruunaa
  • pistaasipähkinöitä

Voikastike

  • 50 g voita
  • 50g creme fraichea
  • 1 ruukku ruohosipulia
  • 1 salottisipuli
  • 0,5 dl valkoviinietikkaa

Valmistusohje

Taimen:

1. Ota kukkakaalista pikkuisia nuppuja ja paista nopeasti pannulla öljyn kera. Lisää hienonnettu tilli.

2. Leikkaa taimenesta ohuita siivuja ja laita kuumalle pannulle, jonka pinnalla suolaa. Halstraa nopeasti molemmin puolin.

3. Laita purjo grilliin ja paahda pinta mustaksi. Kuori purjosta musta pinta pois ja mausta. Leikkaa annospaloiksi ja tarjoile.

4. Paahda kuoritut pistaasipähkinät nopeasti.

Voikastike:

Kuori salottisipuli, pilko pieneksi ja laita kattilaan valkoviinietikan kanssa. Kiehauta, siivilöi ja lisää voi sekä creme fraiche. Lisää lopuksi ruohosipuli.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja