Taikinoitua poronfileetä

Valmista suussa sulavaa taikinoitua poronfilettä Alexin helpon reseptin avulla. Tarjoa annos esimerkiksi herkullisten kasvisten kanssa.

Ainekset

  • 600 g poron ulkofileetä
  • suolaa
  • mustapippuria
  • 100 g metsäsieniä esim. suppilovahveroita
  • 1 iso salottisipuli
  • 1 rkl voita
  • 1 pkt (450 g) filotaikinaa
  • 1 kananmuna

Valmistusohje

Leikkaa poron ulkofilee 4 osaan ja rouhi pintaan mausteet. Paista kuumalla pannulla nopeasti väri lihan pintaan ja nosta lautaselle jäähtymään.

Hienonna sienet sekä sipuli ja paista ne pehmeiksi paistinpannulla voinokareen kanssa. Mausta nekin suolalla ja pippurilla. Anna seoksen jäähtyä ja lusikoi se poron lihan pintaan.

Avaa sulanut filotaikinarulla leikkuulaudalle, leikkaa se neljään osaan ja voitele reunat munalla. Nosta kukin pala taikinan alareunaan ja kääri tiukasti rullalle, sulkien myös reunat. Sivele lopuksi taikinan pinta munalla ja paista 200 asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.

Yhden annoksen energiasisältö:

Energiaa 620 kcal

Proteiinia 38g (24 E%)

Hiilihydraatteja 27g (17 E%)

Kuitua 2g

Rasvaa 41g (59 E%)

josta tyydyttynyttä rasvaa 22g

(54% kokonaisrasvasta, rasvan laatu on huono)

Suolaa 2,2g

Jos poronfileen jättää taikinoimatta, laskee annoksen energiamäärä 370 kcal.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!