Mainos
Mainos
Reseptin tarjoaa: Myllyn Paras

Tästä joulukalenterista saa syödä joka päivä yhden piparin! Piparit voi laittaa esim. kuusen malliin keppiin, leivo isompia pipareita alle ja muista tehdä jokaiseen keskelle reikä ennen paistamista.

24 kpl

  • 1 pkt laktoositonta piparkakkutaikinaa,
  • margariini (500 g)
  • TAI 1 pkt perinteistä piparkakkutaikinaa, voi (500 g)
  • 3 dl tomusokeria
  • 3 rkl sitruunamehua

Valmistusohje

Reseptin tarjoaa:

Levitä taikinalevyt sulamaan huoneenlämpöön noin puoleksi tunniksi. Kauli taikinalevyt noin 3–4 mm:n vahvuisiksi levyiksi. Jos taikina tarttuu pöytään, ripottele vähän jauhoja alle.

Painele erikokoisilla tähtimuoteilla (paras olisi sarja näitä) kuvioita taikinaan ja nosta ne lastalla paistopellille leivinpaperin päälle. Voit leikata piparit myös terävällä veitsellä. Tee kaikkiin puuksi tuleviin pipareihin keskelle riittävän iso reikä.

Paista uunin keskitasolla n. 200 asteessa noin 5–7 min. Piparit palavat helposti. Ole tarkkana.

Sekoita tomusokerista ja sitruunamehusta kuorrutus. Laita sitä leivinpaperista tehtyyn paperitötteröpursottimeen ja koristele piparit kalenterinumeroin 1–24. Voit myös käyttää valmista tuubeissa myytävää sokerivesikuorrutetta. Anna koristelun kuivua. Laita tähtipiparit puuksi keppiin. Näin saat joulukalenterin.

VINKKI: Voit tehdä kalenterin myös roikkumaan ikkunaan. Katso ikkunapiparien ohje. Tee silloin pienet reiät narua varten pipareiden yläosaan. Tällöin voi käyttää eri muotoja eri päiviin.

Resepti: Arja Savela, Myllyn Paras Oy

 

Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.