Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Tähtipuu – piparijoulukalenteri

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Laktoositon

24 kpl

  • 1 pkt laktoositonta piparkakkutaikinaa,
  • margariini (500 g)
  • TAI 1 pkt perinteistä piparkakkutaikinaa, voi (500 g)
  • 3 dl tomusokeria
  • 3 rkl sitruunamehua

Valmistusohje

Reseptin tarjoaa:

Levitä taikinalevyt sulamaan huoneenlämpöön noin puoleksi tunniksi. Kauli taikinalevyt noin 3–4 mm:n vahvuisiksi levyiksi. Jos taikina tarttuu pöytään, ripottele vähän jauhoja alle.

Painele erikokoisilla tähtimuoteilla (paras olisi sarja näitä) kuvioita taikinaan ja nosta ne lastalla paistopellille leivinpaperin päälle. Voit leikata piparit myös terävällä veitsellä. Tee kaikkiin puuksi tuleviin pipareihin keskelle riittävän iso reikä.

Paista uunin keskitasolla n. 200 asteessa noin 5–7 min. Piparit palavat helposti. Ole tarkkana.

Sekoita tomusokerista ja sitruunamehusta kuorrutus. Laita sitä leivinpaperista tehtyyn paperitötteröpursottimeen ja koristele piparit kalenterinumeroin 1–24. Voit myös käyttää valmista tuubeissa myytävää sokerivesikuorrutetta. Anna koristelun kuivua. Laita tähtipiparit puuksi keppiin. Näin saat joulukalenterin.

VINKKI: Voit tehdä kalenterin myös roikkumaan ikkunaan. Katso ikkunapiparien ohje. Tee silloin pienet reiät narua varten pipareiden yläosaan. Tällöin voi käyttää eri muotoja eri päiviin.

Resepti: Arja Savela, Myllyn Paras Oy

Lisää aiheesta:

Lakritsiset joulukuusipiparitPiparkakkutupaParhaat JoulutortutJoulun Sydän-ikkunapiparitMyllytontun piparipullaJoulun piparipullat
PiparkakutLaktoositonJouluMyllyn ParasLeivontaMakeat leivonnaisetJälkiruoat

Tästä joulukalenterista saa syödä joka päivä yhden piparin! Piparit voi laittaa esim. kuusen malliin keppiin, leivo isompia pipareita alle ja muista tehdä jokaiseen keskelle reikä ennen paistamista.

Tuoreimmat aiheesta

Piparkakut
  • 10.11.202408:00
    Jäätelö

    Piparijäätelö

  • 22.12.202009:31
    Hellapoliisi

    Piparminttupiparkakut

  • 15.11.202008:00
    Pikkujoulu

    Piparisnickers – Tiinan helppo herkku sopii myyjäisiin ja syötäväksi lahjaksi

  • 23.11.201908:00
    Pikkujoulut

    Piparipalat – maailman helpoin jälkiruoka jouluksi valmiista piparitaikinasta

  • 09.12.201909:00
    Joulu

    Piparkakku-kranssi