Tagliatelle ja curryntuoksuinen lohikastike
Tässä tulee sekä helppo- että nopeatekoinen pastaruoka niille, jotka pitävät currysta.
Neljälle
- 600 g lohifileetä
- ½ fenkoli
- 1 salottisipuli
- 2 rkl voita
- 2 rkl vehnäjauhoa
- ½ dl valkoviiniä
- 2 dl kalalientä
- 2 dl kermaa
- 2 tl currya
- suolaa ja valkopippuria
Tarjoiluun
- 1 paketti tagliatellea
- parmesaaniraastetta
Valmistusohje
1. Kastike: Silppua fenkoli ja sipuli ja kuullota haketta voissa kattilassa. Ota liedeltä ja ripottele joukkoon jauho sekoittaen. Ohenna viinillä, kalaliemellä ja kermalla. Nosta takaisin liedelle, alenna lämpöä ja anna poreilla hiljaa 5 minuuttia ilman kantta. Mausta currylla, suolalla ja pippurilla. Siivilöi kastike.
2. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan.
3. Leikkaa lohi pieniksi kuutioiksi. Kääntele kuutiot varovasti kastikkeeseen ja kuumenna. Tarjoile vastakeitetyn pastan ja parmesaaniraasteen kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Anun lohipiirakka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Kurpitsa-uunifetapasta
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän minestronekeitto
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Toast skagen Harri Syrjäsen tapaan
-
Saaristolaisleipä eli Nauvon limppu – Sadun resepti on yksinkertaisesti paras
-
Kurpitsapiiras