Tagliatelle ja curryntuoksuinen lohikastike

Tässä tulee sekä helppo- että nopeatekoinen pastaruoka niille, jotka pitävät currysta.

Neljälle

  • 600 g lohifileetä
  • ½ fenkoli
  • 1 salottisipuli
  • 2 rkl voita
  • 2 rkl vehnäjauhoa
  • ½ dl valkoviiniä
  • 2 dl kalalientä
  • 2 dl kermaa
  • 2 tl currya
  • suolaa ja valkopippuria

Tarjoiluun

  • 1 paketti tagliatellea
  • parmesaaniraastetta

Valmistusohje

1. Kastike: Silppua fenkoli ja sipuli ja kuullota haketta voissa kattilassa. Ota liedeltä ja ripottele joukkoon jauho sekoittaen. Ohenna viinillä, kalaliemellä ja kermalla. Nosta takaisin liedelle, alenna lämpöä ja anna poreilla hiljaa 5 minuuttia ilman kantta. Mausta currylla, suolalla ja pippurilla. Siivilöi kastike.

2. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan.

3. Leikkaa lohi pieniksi kuutioiksi. Kääntele kuutiot varovasti kastikkeeseen ja kuumenna. Tarjoile vastakeitetyn pastan ja parmesaaniraasteen kera.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!