Syyskananpoikaa sienten kera
![](https://im.mtvuutiset.fi/image/5665682/landscape16_9/515/290/b2cf8103d0776302562cc303b1f18a4d/bI/885418-823.jpg)
Syksyisen kanaruoan lisäkkeenä voit tarjoilla yhtä hyvin perunaa, riisiä kuin pastaakin.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Laktoositon
Ainekset
- Neljälle
Ainekset
- 1 iso broileri (1 ½ kg)
- 200 g pekonia
- 5 salottisipulia
- 5 dl kantarelleja
- 2 rkl öljyä
- 2 tl kiinalaista soijaa
- 1 tl suolaa
- 1 maustemitta mustapippuria
- 1 dl sherryä
- 2 dl kanalientä
- 2 tl perunajauhoa + vesitilkka
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Paloittele broileri 8 osaan. Laita palat nahkapuoli ylöspäin voideltuun uunivuokaan. Kuori salotit ja puhdista sienet. Kuutioi pekoni. Sekoita keskenään öljy, soija, suola ja pippuri. Penslaa kanapalat seoksella. Lisää sipulit, pekonikuutiot ja sienet vuokaan ja kaada kaiken päälle sherry.
2. Laita vuoka uuniin 15 minuutiksi. Valele paistoliemellä ja lisää hieman kanalientä, jos on tarpeen. Paista vielä 20 minuuttia, tai kunnes kanapalat ovat läpikypsiä. Pistä reisipalaan kokeeksi, lihanesteen on oltava täysin kirkasta, jolloin liha on kypsää. Nosta sienet, sipulit ja kanapalat lämpimälle tarjoiluvadille ja peitä foliolla.
3. Kaada kanalientä vuokaan ja vispaa hyvin. Siivilöi paistoliemi kasariin, kiehauta ja suurusta vesitilkkaan sekoitetulla perunajauholla. Mausta tarvittaessa suolalla ja pippurilla. Kuumenna kastike kiehuvaksi ja kaada se kanapalojen päälle. Tarjoile heti.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Kirsin lihapiirakat uunissa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mustikkapiirakka airfryerissa
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Kananmunakastike – legendaarinen kastike perunoille tai kalalle
-
Paistetut kantarellit
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka