Syyskananpoikaa sienten kera
Syksyisen kanaruoan lisäkkeenä voit tarjoilla yhtä hyvin perunaa, riisiä kuin pastaakin.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Laktoositon
Ainekset
- Neljälle
Ainekset
- 1 iso broileri (1 ½ kg)
- 200 g pekonia
- 5 salottisipulia
- 5 dl kantarelleja
- 2 rkl öljyä
- 2 tl kiinalaista soijaa
- 1 tl suolaa
- 1 maustemitta mustapippuria
- 1 dl sherryä
- 2 dl kanalientä
- 2 tl perunajauhoa + vesitilkka
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Paloittele broileri 8 osaan. Laita palat nahkapuoli ylöspäin voideltuun uunivuokaan. Kuori salotit ja puhdista sienet. Kuutioi pekoni. Sekoita keskenään öljy, soija, suola ja pippuri. Penslaa kanapalat seoksella. Lisää sipulit, pekonikuutiot ja sienet vuokaan ja kaada kaiken päälle sherry.
2. Laita vuoka uuniin 15 minuutiksi. Valele paistoliemellä ja lisää hieman kanalientä, jos on tarpeen. Paista vielä 20 minuuttia, tai kunnes kanapalat ovat läpikypsiä. Pistä reisipalaan kokeeksi, lihanesteen on oltava täysin kirkasta, jolloin liha on kypsää. Nosta sienet, sipulit ja kanapalat lämpimälle tarjoiluvadille ja peitä foliolla.
3. Kaada kanalientä vuokaan ja vispaa hyvin. Siivilöi paistoliemi kasariin, kiehauta ja suurusta vesitilkkaan sekoitetulla perunajauholla. Mausta tarvittaessa suolalla ja pippurilla. Kuumenna kastike kiehuvaksi ja kaada se kanapalojen päälle. Tarjoile heti.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti