Syksyinen sieni-pähkinäsalaatti
Syksyisin metsät ovat täynnä herkullisia sieniä. Jos lähimetsät eivät ole tulleet tutuiksi, kauppojen vihannesosastoilta löytyy sekä viljeltyjä sieniä että metsästä poimittuja tuoreita sieniä. Tässä maukas ehdotus sieniruoaksi. Jos löydät kaupasta saksanpähkinäöljyä, käytä sitä, sillä se maistuu kastikkeessa todella hyvältä.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Kasvisruoka
Ainekset
- 4 annosta
Raaka-aineet
- 3 lajin salaattia
- 1 porkkana
- 1 kesäkurpitsa
- ½ litraa puhdistettuja sekasieniä
- 1 dl paahdettuja saksanpähkinöitä
- voita paistamiseen
Kastike
- 1 tl punaviinietikkaa
- 3 rkl öljyä, esimerkiksi saksanpähkinäöljyä
- 1 salottisipuli
- suolaa ja jauhettu valkopippuria
Valmistusohje
1. Kastike: Kuori ja hienonna salottisipuli. Sekoita ensin viinietikka, salottisipuli, suola ja valkopippuri. Lisää sitten öljy tipoittain koko ajan voimakkaasti sekoittaen.
2. Kuori porkkana ja leikkaa se kuorimaveitsellä pitkittäin ohuiksi suikaleiksi. Leikkaa samalla tavalla kesäkurpitsa. Huuhtele ja valuta salaatti. Annostele salaatinlehdet sekä porkkana- ja kesäkurpitsasuikaleet neljälle lautaselle.
3. Paista sienet kevyesti voissa ja mausta ripauksella suolaa. Jos käytät herkkusieniä, älä paista niitä, vaan ainoastaan leikkaa ohuiksi viipaleiksi. Jaa sienet salaattipedille. Ripottele pinnalle paahdettuja saksanpähkinöitä ja pirskottele mausteeksi kastiketta.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Eemeli Väyrysen lohikeitto
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Parsan keittäminen – helppo ohje
-
Yhdessä astiassa: Juureksia ja broileria
-
Airfryer-munkit – Liisan helppo ohje pikamunkkeihin
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Piknikin pelastava pastasalaatti