Mainos
Mainos
Reseptin tarjoaa: Myllyn Paras

11.2.2016. Tässä ruoassa yhdistyy pasta ja muffinssi: pasta sopii tuomaan ruokaisuutta ja kivaa suutuntumaa muffineihin. Kasvismuffinit kannattaa leipoa kauden kasviksilla, talvella esim. pinaatilla tai juureksilla ja chilillä. Muffinit sopivat hyvin amerikkalaiseen tyyliin aamupalaksi tai ruokaisaksi iltapalaksi tai alkuruoaksi tai keiton tai salaatin kanssa.

15-16 kpl, esim. 1 isokoloinen silikoni-muffinipellillinen

  • 3 dl Myllyn Paras Keltainen Sydän Makaronia (n. 5 dl kypsänä)
  • 1 rkl voita tai margariinia
  • 1 iso punasipuli
  • 150 g pinaattia (pakaste käy)
  • 5 cm chilipaprikaa tai 1 tl chilijauhetta
  • 1 rkl basilikaa tai 1 rku tuoretta basilikaa
  • 3 dl Myllyn Paras Erikoisvehnäjauhoja
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 1 tl yrtti- tai valkosipulisuolaa
  • 200 g mozzarella-juustoraastetta
  • 2 dl feta- tai salaattijuustokuutioita (200 g)
  • 1½ dl ranskankermaa (150 g)
  • 3 munaa
  • 150 g voita tai margariinia

Valmistusohje

Valmistusohje

Keitä pasta suolalla maustetussa vedessä pakkauksen ohjeen mukaan (n. 7 min), valuta kylmällä vedellä lävikössä. Silppua sipuli pieneksi ja paista se pannulla hienonnetun tai pakastepinaatin kanssa, mausta silputulla chilillä tai chilijauheella ja silputulla tuoreella tai kuivatulla basilikalla.

Sekoita isossa kulhossa jauhoihin leivinjauhe ja suola sekä juustoraaste ja fetajuustokuutiot. Lisää munat ja sulatettu voi tai margariini sekä keitetty valutettu pasta ja jäähtynyt paistettu pinaatti-sipuli-mausteseos ja ranskankerma. Sekoita tasaiseksi. Lusikoi taikina muffinssivuokiin tai muffinssipellille ja paista 225-asteisen uunin keskitasolla n. 20 min. Nauti kuumina sellaisenaan, raikkaan salaatin tai keiton kanssa.

VINKKI: Kasvismuffineihin saat kätevästi käytettyä tähteeksi jäänyttä pastaa, kokeile myös vaikkapa Raketti Spagettia.

Resepti:

Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

 

Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.