Suuri voileipäkakku
Tämä reilunkokoinen voileipäkakku sopii kevään juhliin!
16 palaan
- 16 palaa vaaleaa vuokaleipää
- 200 g voileipämargariinia
- 300 g keitettyä maksapasteijaa
- 300 g viipaloitua juustoa
- 200 g keitettyä kinkkua
- 3 dl rahkaa
- 100 g Kallen mätitahnaa
- 8 keitettyä kananmunaa
- 500 g kylmäsavulohta
- 100 g kuorittuja katkarapuja
- 5 tomaattia
- 6 retiisiä
- 1 nippu persiljaa
- tillinoksia
- 24 kurkkuviipaletta
Valmistusohje
1. Levitä margariinia neljälle leipäviipaleelle, levitä päälle maksapasteijaa. Voitele toinen satsi leipäviipaleita, mutta laita ne voideltu puoli alaspäin ja voitele toinenkin puoli.
2. Asettele päälle juusto. Levitä vielä kerros leipiä samalla tavalla. Lisää kinkku. Voitele viimeiset leivät ja laita ne voideltu puoli alaspäin kinkun päälle.
3. Sekoita rahka ja Kallen mätitahna. Levitä seos kakun sivuille ja päälle. Hienonna persilja ja taputtele persiljaa joka puolelle. Näin pitkälle voit valmistella kakun etukäteen.
4. Piirrä kakun päälle viivoja veitsellä, jotta saat sen koristeltua symmetrisesti. Viipaloi kananmunat ja asettele kakun päälle. Kääri lohiviipaleet ruusukkeiksi ja asettele päälle. Viipaloi kurkku ohuesti juustohöylällä, kääri niitä hieman rullalle ja koristele kakku niillä. Lohko tomaatit tai leikkaa ne ruusuiksi ja koristele. Viipaloi retiisit tai leikkaa ne ruusuiksi, lisää kakun päälle. Koristele tillinoksin.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Eemeli Väyrysen lohikeitto
-
Parsan keittäminen – helppo ohje
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Airfryer-munkit – Liisan helppo ohje pikamunkkeihin
-
Yhdessä astiassa: Juureksia ja broileria