Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

"Sushi salada" & soijavinaigrette

8:11"Sushi salada"–vihreäsalaatti japanilaisittain&soijavinegrette
Julkaistu 23.05.2017 14:38

MTV LIFESTYLE

8-10 annosta

  • 1 ruukku tammenlehväsalaattia
  • 1 ruukku friseesalaattia
  • 1 ruukku jääsalaattia
  • 1 kpl punasikuria
  • 1 kpl salaattisikuria
  • 1/2 dl vaaleita ja mustia seesamsiemeniä
  • (Vinkki: valikoi rohkeasti erilaisia salaatteja ja villiyrttejä sesongin mukaan esim. isomaksaruohoa, saksankirveliä, ketunleipää, litulaukkaa)

Soijavinaigrette

  • 1 dl soijakastiketta
  • 1/2 dl rypsiöljyä
  • 1 rkl seesamöljyä
  • 1/2 dl miriniä
  • 1/2 dl riisiviinietikka
  • 1 raastettu valkosipulinkynsi
  • 1 punainen chilipalko hienonnettuna
  • 1 limen kuori raastettuna
  • 50 g garia (pikkelöityä inkivääriä) hienonnettuna

Valmistusohje

Pese salaatit tarvittaessa huolellisesti. Kuivaa hyvin esimerkiksi salaattilingolla.

Pienennä salaatinlehdet ja sikurit sopivan kokoisiksi käsin repien. Älä leikkaa salaattia.

Lämmitä pannu miedolle lämmölle ja paahda seesaminsiemeniä kuivalla pannulla muutama minuutti kunnes mieto paahteinen aromi valtaa keittiön.

Makujen Aamu -ohjelmassa kokattiin aasialaistyylistä vihreää salaattia. Kun haluat säväyttää juhlaväen salaatilla, joka nostaa raikkaan vihreän salaatin ihan uudelle tasolle, kokeile tätä Marcos Goisin reseptiä.


Lisää puolet siemenistä salaatin joukkoon, sekoita hyvin.

Viimeistele vinaigretellä, villiyrteillä ja lopuilla seesaminsiemenillä ja tarjoile heti.

Kastikkeen valmistus

Sekoita raaka-aineet kulhossa vispilällä sekoittaen. Voit tehdä isomman määrän vinaigretteä kerralla, se säilyy jääkaapissa kätevästi esimerkiksi lasipullossa pari kolme viikkoa.

Lisää aiheesta:

Mansikka-halloumisalaatti – paras kesäsalaatti törkeän hyvällä kastikkeellaTalven paras purkkisalaatti – Pirjon helppo reseptiHenri Alénin vihreä adjika-kastike lampaalleNizzan salaatti anjoviksellaSyksyinen sieni-pähkinäsalaattiAvokadoa katkarapujen ja yrttikastikkeen kera
Makujen aamuAlkuruoatSalaatit

Tuoreimmat aiheesta

Makujen aamu
  • 03.04.201909:00
    Huomenta Suomi

    Makujen aamu: Seesami-broilerinugetit, teriyaki-juureksia ja mangomajoneesia

  • 27.03.201909:00
    Quesadillat

    Makujen aamu: Quesadillat maissisalaatilla ja avokado-jogurttikastikkeella

  • 20.03.201909:00
    Lohikeitto

    Makujen aamu: Ponzulla maustettu lohikeitto

  • 13.03.201909:25
    Broileri

    Makujen aamu: Ponzu-marinoitua broileria ja paahdettuja kasviksia pellillä

  • 20.06.201807:16
    Huomenta Suomi

    Vuohenjuusto-munakoisoburgeri, grillattuja kasviksia ja harissakastiketta