Surimisandwich

Resepti: Meri-Tuuli Lindström

Ainekset

  • 8 isoa sandwichiä tai 16 pientä kolmiota
  • 16 viipaletta tummaa ruispaahtoleipää (tai vaaleaa, oman maun mukaan)
  • 200 g surimipuikkoja sulatettuna / surimirouhetta
  • ½ romainesalaattikerä
  • 2 rkl majoneesia
  • 1 rkl kermaviiliä
  • 1 rkl piparjuuritahnaa
  • ½ sitruunan mehu (1/2 rkl Limmi-sitruunamehua)
  • mustapippuria
  • suolaa
  • 3 kovaksi keitettyä kananmunaa
  • tuorekurkkua kuorittuna ja ohuesti viipaloituna

Valmistusohje

Kuori surimipuikoista muovit ja leikkaa surimipötköt veitsellä. Leikkaa pestyt salaatinlehdet pieniksi suikaleiksi. Yhdistä surimipalat, salaatti ja muut täytteen ainekset kulhossa ja sekoita puulusikalla tasaiseksi. Maista suolan määrä ennen pippurilla ja suolalla maustamista. Seoksen suolaisuus riippuu käyttämäsi majoneesin suolaisuudesta. Laita surimitäyte jääkaappiin hetkeksi levähtämään.

Leikkaa sillä välin paahtoleivistä reunat ja paahda kevyesti paahtimessa. Viipaloi kananmuna munaleikkurilla. Annostele 8 paahtoleivän päälle pari ruokalusikallista täytettä ja levitä lusikalla tasaiseksi. Aseta täytteen päälle kaksi viipaletta kananmunaa ja kaksi viipaletta kurkkua. Paina kansi päälle. Leikkaa vinottain kolmioiksi tai tarjoa kokonaisina voileipinä.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.