Mainos

Suppilovahvero-riistapiiras

Syksyllä maistuu mehevä piirakka! Ruistaikina sopii täydellisesti sekä sienien että riistan makuun.

Ainekset

  • Piirakkavuoka halkaisijaltaan noin 28–30 cm, noin 15:lle hengelle.

Pohja

  • 1 paketti Myllyn Paras ruistaikinaa (500 g)

Täyte

  • 1–1½ l suppilovahveroita
  • noin 150 g jauhettua/palvattua riistalihaa tai savuporoa tms. leikkelettä ohuina suikaleina
  • 2 sipulia
  • 1–2 dl puolukoita tai karpaloita
  • 200 g kevyt polar- tai mozzarella-juustoraastetta
  • 1 ruokakerma (2 dl, 5–11 prosenttia rasvaa)
  • 1 rkl persiljaa
  • 1 tl kirveliä
  • ½ tl paprikajauhetta
  • 1/3 tl hienonnettua viherpippuria
  • 3 munaa

Valmistusohje

Ota taikina sulamaan. Pohjan sulaessa, paista pannulla sienet, liha suikaleina tai jauhettuna sekä sipuli. Ota pannu pois liedeltä ja sekoita joukkoon muut täytteen ainekset.

Taputtele taikina voidellun ja korppujauhotetun laakean piirakkavuoan pohjalle ja reunoille kostutetuin käsin.

Kaada täyte päälle. Paista 225–asteisen uunin alimmalla tasolla puolisen tuntia, kunnes piiras on kauniin värinen ja hyytynyt.

Resepti: Arja Savela, Myllyn Paras Oy

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja