Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Suppilovahvero-riistapiiras

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Syksyllä maistuu mehevä piirakka! Ruistaikina sopii täydellisesti sekä sienien että riistan makuun.

  • Ruokavalio: Kevyt

Ainekset

  • Piirakkavuoka halkaisijaltaan noin 28–30 cm, noin 15:lle hengelle.

Pohja

  • 1 paketti Myllyn Paras ruistaikinaa (500 g)

Täyte

  • 1–1½ l suppilovahveroita
  • noin 150 g jauhettua/palvattua riistalihaa tai savuporoa tms. leikkelettä ohuina suikaleina
  • 2 sipulia
  • 1–2 dl puolukoita tai karpaloita
  • 200 g kevyt polar- tai mozzarella-juustoraastetta
  • 1 ruokakerma (2 dl, 5–11 prosenttia rasvaa)
  • 1 rkl persiljaa
  • 1 tl kirveliä
  • ½ tl paprikajauhetta
  • 1/3 tl hienonnettua viherpippuria
  • 3 munaa

Valmistusohje

Ota taikina sulamaan. Pohjan sulaessa, paista pannulla sienet, liha suikaleina tai jauhettuna sekä sipuli. Ota pannu pois liedeltä ja sekoita joukkoon muut täytteen ainekset.

Taputtele taikina voidellun ja korppujauhotetun laakean piirakkavuoan pohjalle ja reunoille kostutetuin käsin.

Kaada täyte päälle. Paista 225–asteisen uunin alimmalla tasolla puolisen tuntia, kunnes piiras on kauniin värinen ja hyytynyt.

Resepti: Arja Savela, Myllyn Paras Oy

Lisää aiheesta:

Hellapoliisin vuohenjuustopiirakkaSavulohi-parsapiirakkaTattari-kinkkupiirakkaSuppilovahveropiirakka pinjansiemenilläPyöreä sieni-fetapiirakkaSuppilovahveropiirakka
SienipiirakkaSuolaiset piirakatLiharuokaKevytSadonkorjuuPikkujoulutSienisatoMyllyn ParasLeivontaSuolaiset leivonnaiset

Tuoreimmat aiheesta

Sienipiirakka
  • 18.09.202314:26
    Lihapiirakka

    Peltilihapiirakka sienillä eli kantarelli-lihapiirakka uunipellillä

  • 01.11.201808:00
    Heidi Leipoo

    Heidi leipoo: Suussasulava sienipiirakka

  • 22.01.201613:54
    Päivän resepti

    Hellapoliisin pienet sienipiiraat

  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Sieni-juustokeksit

  • 18.02.201300:00
    Suolaiset piirakat

    Savuporo-sienipiiras