Suppilovahvero-lihapullat ja omenakastike

Ohjeesta valmistat kokonaisen aterian kuudelle. Energiapitoisuus: 667 kcal/annos. Resepti on Keventäjät-palvelun laajasta valikoimasta. Lisää maistuvia ja kevyitä reseptejä sekä tietoa painonhallinnasta löydät osoitteesta keventajat.fi.

Raaka-aineet

  • 150 g suppilovahveroita
  • 1 kpl sipulia
  • 1 kynsi valkosipulia
  • 2 tl rypsiöljyä
  • 1 dl tuoretta persiljaa
  • 0.5 dl korppujauhoja
  • 1 kpl kananmunan keltuaista
  • 400 g naudan jauhelihaa, rasvaa 7 %
  • 1 tl suolaa
  • 0.25 tl mustapippuria

Kastike

  • 150 g omenahilloa
  • 1 dl vettä
  • 30 ml kasvisfondia
  • ripaus jauhettua chiliä
  • 2 rkl sitruunatäysmehua

Lisäksi

  • 300 g perunasosetta, rasvattomaan maitoon
  • 100 herneitä
  • 100 g porkkanaa

Valmistusohje

Puhdista ja hienonna suppilovahverot. Haihduta kuivalla pannulla neste sienistä.

Lisää hieman öljyä ja jatka paistamista noin minuutin ajan.

Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynsi. Pehmitä sipuleita sienien kanssa muutaman minuutin ajan öljyssä. Anna jäähtyä.

Hienonna persilja.

Sekoita kaikki taikinan ainekset keskenään. Pyöritä massasta kostutetuin sormin pyöryköitä.

Paista uunin keskitasolla 200 asteessa noin 25 minuuttia.

Mittaa kaikki kastikkeen ainekset kattilaan. Anna kiehua hiljalleen noin 10 minuuttia, kunnes kastike kiinteytyy.

Nosta kypsät lihapullat omenakastikkeeseen.

Tarjoa perunamuusin ja höyrytettyjen kasvisten kera.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.