Ohjeesta valmistat kokonaisen aterian kuudelle. Energiapitoisuus: 667 kcal/annos. Resepti on Keventäjät-palvelun laajasta valikoimasta. Lisää maistuvia ja kevyitä reseptejä sekä tietoa painonhallinnasta löydät osoitteesta keventajat.fi.
- Ruokavalio: Kevyt
Raaka-aineet
- 150 g suppilovahveroita
- 1 kpl sipulia
- 1 kynsi valkosipulia
- 2 tl rypsiöljyä
- 1 dl tuoretta persiljaa
- 0.5 dl korppujauhoja
- 1 kpl kananmunan keltuaista
- 400 g naudan jauhelihaa, rasvaa 7 %
- 1 tl suolaa
- 0.25 tl mustapippuria
Kastike
- 150 g omenahilloa
- 1 dl vettä
- 30 ml kasvisfondia
- ripaus jauhettua chiliä
- 2 rkl sitruunatäysmehua
Lisäksi
- 300 g perunasosetta, rasvattomaan maitoon
- 100 herneitä
- 100 g porkkanaa
Valmistusohje
Puhdista ja hienonna suppilovahverot. Haihduta kuivalla pannulla neste sienistä.
Lisää hieman öljyä ja jatka paistamista noin minuutin ajan.
Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynsi. Pehmitä sipuleita sienien kanssa muutaman minuutin ajan öljyssä. Anna jäähtyä.
Hienonna persilja.
Sekoita kaikki taikinan ainekset keskenään. Pyöritä massasta kostutetuin sormin pyöryköitä.
Paista uunin keskitasolla 200 asteessa noin 25 minuuttia.
Mittaa kaikki kastikkeen ainekset kattilaan. Anna kiehua hiljalleen noin 10 minuuttia, kunnes kastike kiinteytyy.
Nosta kypsät lihapullat omenakastikkeeseen.
Tarjoa perunamuusin ja höyrytettyjen kasvisten kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!