Suppilovahvero-lihapullat ja omenakastike

Ohjeesta valmistat kokonaisen aterian kuudelle. Energiapitoisuus: 667 kcal/annos. Resepti on Keventäjät-palvelun laajasta valikoimasta. Lisää maistuvia ja kevyitä reseptejä sekä tietoa painonhallinnasta löydät osoitteesta keventajat.fi.

Raaka-aineet

  • 150 g suppilovahveroita
  • 1 kpl sipulia
  • 1 kynsi valkosipulia
  • 2 tl rypsiöljyä
  • 1 dl tuoretta persiljaa
  • 0.5 dl korppujauhoja
  • 1 kpl kananmunan keltuaista
  • 400 g naudan jauhelihaa, rasvaa 7 %
  • 1 tl suolaa
  • 0.25 tl mustapippuria

Kastike

  • 150 g omenahilloa
  • 1 dl vettä
  • 30 ml kasvisfondia
  • ripaus jauhettua chiliä
  • 2 rkl sitruunatäysmehua

Lisäksi

  • 300 g perunasosetta, rasvattomaan maitoon
  • 100 herneitä
  • 100 g porkkanaa

Valmistusohje

Puhdista ja hienonna suppilovahverot. Haihduta kuivalla pannulla neste sienistä.

Lisää hieman öljyä ja jatka paistamista noin minuutin ajan.

Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynsi. Pehmitä sipuleita sienien kanssa muutaman minuutin ajan öljyssä. Anna jäähtyä.

Hienonna persilja.

Sekoita kaikki taikinan ainekset keskenään. Pyöritä massasta kostutetuin sormin pyöryköitä.

Paista uunin keskitasolla 200 asteessa noin 25 minuuttia.

Mittaa kaikki kastikkeen ainekset kattilaan. Anna kiehua hiljalleen noin 10 minuuttia, kunnes kastike kiinteytyy.

Nosta kypsät lihapullat omenakastikkeeseen.

Tarjoa perunamuusin ja höyrytettyjen kasvisten kera.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!