Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Suppilovahvero-lihapullat ja omenakastike

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kevyt

Raaka-aineet

  • 150 g suppilovahveroita
  • 1 kpl sipulia
  • 1 kynsi valkosipulia
  • 2 tl rypsiöljyä
  • 1 dl tuoretta persiljaa
  • 0.5 dl korppujauhoja
  • 1 kpl kananmunan keltuaista
  • 400 g naudan jauhelihaa, rasvaa 7 %
  • 1 tl suolaa
  • 0.25 tl mustapippuria

Kastike

  • 150 g omenahilloa
  • 1 dl vettä
  • 30 ml kasvisfondia
  • ripaus jauhettua chiliä
  • 2 rkl sitruunatäysmehua

Lisäksi

  • 300 g perunasosetta, rasvattomaan maitoon
  • 100 herneitä
  • 100 g porkkanaa

Valmistusohje

Puhdista ja hienonna suppilovahverot. Haihduta kuivalla pannulla neste sienistä.

Lisää hieman öljyä ja jatka paistamista noin minuutin ajan.

Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynsi. Pehmitä sipuleita sienien kanssa muutaman minuutin ajan öljyssä. Anna jäähtyä.

Hienonna persilja.

Sekoita kaikki taikinan ainekset keskenään. Pyöritä massasta kostutetuin sormin pyöryköitä.

Paista uunin keskitasolla 200 asteessa noin 25 minuuttia.

Ohjeesta valmistat kokonaisen aterian kuudelle. Energiapitoisuus: 667 kcal/annos. Resepti on Keventäjät-palvelun laajasta valikoimasta. Lisää maistuvia ja kevyitä reseptejä sekä tietoa painonhallinnasta löydät osoitteesta <a href="http://keventajat.fi/">keventajat.fi</a>.

Mittaa kaikki kastikkeen ainekset kattilaan. Anna kiehua hiljalleen noin 10 minuuttia, kunnes kastike kiinteytyy.

Nosta kypsät lihapullat omenakastikkeeseen.

Tarjoa perunamuusin ja höyrytettyjen kasvisten kera.

Lisää aiheesta:

Kantarelli-kukkakaalikeittoIntialainen broileripataLinssi-jauhelihakastike bolognalaiseen tapaanPunajuuri-jauhelihapihvitKevyt lihapullapataArtisokalla ja fetalla täytetyt kuharullat
LihapullatSienetKevytSienisatoKeventäjätVideoreseptitPääruoatLiharuoka

Tuoreimmat aiheesta

Lihapullat
  • 12.03.202209:30
    Pasta

    Harri Syrjäsen lihapullapasta

  • 27.08.202109:32
    Kari Aihinen

    Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa

  • 09.04.202110:18
    Nopeat ja helpot

    Samasta padasta: Timjalihapullat ja palsternakkamuusi – pehmeimmät lihapullat ikinä!

  • 08.03.202110:15
    Hans Välimäki

    Helppo arkiruoka jauhelihasta: Hans Välimäen lihapullat tomaattikastikkeessa

  • 21.04.202010:05
    Pääruoat

    Ikean lihapullat ja kermakastike – aito ja oikea resepti