Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Superfood-energiapatukat

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Laktoositon, Kasvisruoka

noin 12 patukkaa

  • 1/2 dl rypsi- tai avokadoöljyä
  • 1/2 dl appelsiini tuoremehua
  • 1 dl hunajaa
  • 1 dl kuivattuja mustikoita, puolukoita tai karpaloita
  • 1 dl goji-marjoja
  • 1 dl taatelirouhetta (raasta karkea raaste taatelipaketista)
  • 1 dl saksanpähkinärouhetta
  • 1 dl seesaminsiemeniä
  • 4 dl Myllyn Paras Pikakaura + Kuitu -hiutaleita

Valmistusohje

Patukoihin sopivat mainiosti myös tattarihiutaleet, neljän viljan -hiutaleet tai ruishiutaleet. Siemenet, pähkinät ja kuivatut hedelmät ja marjat tuovat täyteläisyyttä patukoihin.

Kuumenna isohkossa kattilassa öljy, mehu ja hunaja kiehuvaksi. Ota kattila pois liedeltä ja lisää muut aineet joukkoon sekoittaen paksuksi tahnaksi.

Aseta leivinpaperi uunipellille. Voitele öljyllä. Painele taikina leivinpaperin päälle tiiviisti matalaksi 30 x 10 cm pitkäksi ja noin 2 cm paksuksi levyksi.

Kypsennä 150-asteisen uunin alimmalla tasolla noin 30 minuuttia. Leikkaa jäähtyneenä pitkiksi energiapatukoiksi.

Resepti: Arja Savela, Myllyn Paras Oy

Tee ihanan rapeita myslipatukoita superfoodeista! Käytä patukoihin kotimaisia kuitupitoisia, lisäaineettomia hiutaleita, esimerkiksi runsaskuituisia Pikakaura+kuitu -hiutaleita.

Lisää aiheesta:

Omena-kaurapaistosItse tehdyt energiapatukatHuomenta Suomen EnergiapatukatRommilla maustettu omena-kaurapaistosMustikka-kaurakeksitOmena-rommiluumu-kirsikkapaistos
MysliKevytKananmunatonLaktoositonKasvisruokaMyllyn ParasVälipalatHedelmät ja marjat

Tuoreimmat aiheesta

Mysli
  • 18.02.201300:00
    Välipalat

    Kotitekoinen mysli treenaajalle

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Gluteeniton mysli

  • 18.02.201300:00
    Lisäkeruoat

    Mysli

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Kirsikkamysli

  • 18.02.201300:00
    Kevyt

    Superfood-energiapatukat