Mainos

Superfood-energiapatukat

Tee ihanan rapeita myslipatukoita superfoodeista! Käytä patukoihin kotimaisia kuitupitoisia, lisäaineettomia hiutaleita, esimerkiksi runsaskuituisia Pikakaura+kuitu -hiutaleita.

noin 12 patukkaa

  • 1/2 dl rypsi- tai avokadoöljyä
  • 1/2 dl appelsiini tuoremehua
  • 1 dl hunajaa
  • 1 dl kuivattuja mustikoita, puolukoita tai karpaloita
  • 1 dl goji-marjoja
  • 1 dl taatelirouhetta (raasta karkea raaste taatelipaketista)
  • 1 dl saksanpähkinärouhetta
  • 1 dl seesaminsiemeniä
  • 4 dl Myllyn Paras Pikakaura + Kuitu -hiutaleita

Valmistusohje

Patukoihin sopivat mainiosti myös tattarihiutaleet, neljän viljan -hiutaleet tai ruishiutaleet. Siemenet, pähkinät ja kuivatut hedelmät ja marjat tuovat täyteläisyyttä patukoihin.

Kuumenna isohkossa kattilassa öljy, mehu ja hunaja kiehuvaksi. Ota kattila pois liedeltä ja lisää muut aineet joukkoon sekoittaen paksuksi tahnaksi.

Aseta leivinpaperi uunipellille. Voitele öljyllä. Painele taikina leivinpaperin päälle tiiviisti matalaksi 30 x 10 cm pitkäksi ja noin 2 cm paksuksi levyksi.

Kypsennä 150-asteisen uunin alimmalla tasolla noin 30 minuuttia. Leikkaa jäähtyneenä pitkiksi energiapatukoiksi.

Resepti: Arja Savela, Myllyn Paras Oy

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!