Suosikkivuoka lohesta
Tämä on monen suosikkiuunivuoka. Voit käyttää myös graavilohta.
Neljälle
- 3/4 kg puolikeitettyjä kuoriperunoita
- 200 g suolalohta
- 1 nippu tilliä silputtuna
- 1 sipuli siivuina
- 2 munaa
- 4 dl kermaa
- korppujauhoa
- 100 g voita
- mustapippuria
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Kuori ja viipaloi perunat. Lado uunivuokaan vuorotellen perunoiden kanssa lohiviipaleita, tilliä ja sipulia, pippuroi kevyesti kerrosten välillä.
2. Vatkaa yhteen munat, tillisilppu ja kerma ja kaada vuokaan. Ripottele pinnalle korppujauhoa.
3. Paista uunin keskitasolla, kunnes munakerma on hyytynyt, noin 30 minuuttia. Sulata voi ja tarjoile ohessa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan