Suosikkivuoka lohesta
Tämä on monen suosikkiuunivuoka. Voit käyttää myös graavilohta.
Neljälle
- 3/4 kg puolikeitettyjä kuoriperunoita
- 200 g suolalohta
- 1 nippu tilliä silputtuna
- 1 sipuli siivuina
- 2 munaa
- 4 dl kermaa
- korppujauhoa
- 100 g voita
- mustapippuria
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Kuori ja viipaloi perunat. Lado uunivuokaan vuorotellen perunoiden kanssa lohiviipaleita, tilliä ja sipulia, pippuroi kevyesti kerrosten välillä.
2. Vatkaa yhteen munat, tillisilppu ja kerma ja kaada vuokaan. Ripottele pinnalle korppujauhoa.
3. Paista uunin keskitasolla, kunnes munakerma on hyytynyt, noin 30 minuuttia. Sulata voi ja tarjoile ohessa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Paras sienikastike: Helppo suppilovahverokastike Katin ohjeella
-
Hanna Sumarin tyrmäävän hyvä omenapiirakka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Harri Syrjäsen kantarelli-pekonipasta
-
Taivaallinen omenahillo
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Jäädytetty Nutella-juustokakku
-
Lassaka eli vähähiilihydraattinen lasagne ilman pastaa
-
Vappu Pimiän minestronekeitto