Kanariansaarten kansallisruoka papas con mojo rojo koostuu tavallisesti minikokoisista perunoista vahvasti maustetun kastikkeen kanssa. Olemme valinneet tähän sen sijaan yhden ison perunan syöjää kohti. Keittoveden ylirunsas suolamäärä muodostaa perunoihin ohuen suolakerroksen, kun ne paistetaan uunissa. Mojo rojo sopii erinomaisesti grillilihan seuraan.
- Ruokavalio: Laktoositon, Kasvisruoka
Neljälle
- 4 isoa uuniperunaa
- 3 litraa vettä
- ½ litraa karkeaa suolaa
Mojo rojo
- 1 punainen paprika
- oliiviöljyä penslaukseen
- 2 viipaletta vaaleata leipää
- ½ chili
- 3 rkl sherryviinietikkaa
- 3 munankeltuaista
- ½ rkl paprikajauhetta
- 2 dl rypsiöljyä
- 2 valkosipulinkynttä
- suolaa
Valmistusohje
1. Keitä perunoita suolavedessä 30 minuuttia. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Kaada vesi perunoista ja höyrytä niitä muutama minuutti. Siirrä ne uunipellille ja paista, kunnes ne ovat pehmeitä sisusta myöten, kokeile veitsellä tai tikulla.
2. Halkaise paprika, poista siemenet ja paahda puolikkaita öljyllä sipaistuna uunissa 12 minuuttia. Jäähdytä kulhossa peitettynä jääkaapissa. Vedä niistä sitten kuori irti.
3. Poista kuoret leivistä. Halkaise chili, poista siemenet ja silppua puolikas palkoa. Soseuta koneella tai sekoita voimakkaasti leipä, viinietikka, keltuaiset, paprika, paprikajauhe ja chili, lisää öljy ohuena nauhana vatkaten koko ajan. Purista joukkoon valkosipulinkynsi ja suolaa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.