Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Suolaperunat ja mojo rojo

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Laktoositon, Kasvisruoka, Kasvisruoka

Neljälle

  • 4 isoa uuniperunaa
  • 3 litraa vettä
  • ½ litraa karkeaa suolaa

Mojo rojo

  • 1 punainen paprika
  • oliiviöljyä penslaukseen
  • 2 viipaletta vaaleata leipää
  • ½ chili
  • 3 rkl sherryviinietikkaa
  • 3 munankeltuaista
  • ½ rkl paprikajauhetta
  • 2 dl rypsiöljyä
  • 2 valkosipulinkynttä
  • suolaa

Valmistusohje

1. Keitä perunoita suolavedessä 30 minuuttia. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Kaada vesi perunoista ja höyrytä niitä muutama minuutti. Siirrä ne uunipellille ja paista, kunnes ne ovat pehmeitä sisusta myöten, kokeile veitsellä tai tikulla.

2. Halkaise paprika, poista siemenet ja paahda puolikkaita öljyllä sipaistuna uunissa 12 minuuttia. Jäähdytä kulhossa peitettynä jääkaapissa. Vedä niistä sitten kuori irti.

3. Poista kuoret leivistä. Halkaise chili, poista siemenet ja silppua puolikas palkoa. Soseuta koneella tai sekoita voimakkaasti leipä, viinietikka, keltuaiset, paprika, paprikajauhe ja chili, lisää öljy ohuena nauhana vatkaten koko ajan. Purista joukkoon valkosipulinkynsi ja suolaa.

Kanariansaarten kansallisruoka papas con mojo rojo koostuu tavallisesti minikokoisista perunoista vahvasti maustetun kastikkeen kanssa. Olemme valinneet tähän sen sijaan yhden ison perunan syöjää kohti. Keittoveden ylirunsas suolamäärä muodostaa perunoihin ohuen suolakerroksen, kun ne paistetaan uunissa. Mojo rojo sopii erinomaisesti grillilihan seuraan.

Lisää aiheesta:

Fenkolia kurkun ja perunapyreen keraEspanjalainen salsaSieni-riisitäytetyt paprikat perunagratiinin keraRyppyperunat grillilihan lisukkeenaKanarialaiset perunat mojon keraPapu-katkarapupallerot
PerunatLaktoositonKasvisruokaPääruoatKasvisruoka

Tuoreimmat aiheesta

Perunat
  • 11.2.11:29
    Peruna

    Parhaat perunat airfryerissa

  • 23.12.202413:00
    Äyriäiset

    Skagen-perunapelti

  • 19.06.202414:39
    Rapuskagen

    Bella Tablen lyttypotut ja skagen

  • 14.06.202413:55
    Peruna

    Hölskypotut, hyrskypotut eli kesäperunat – helppo hittiohje varhaisperunoista

  • 15.02.202207:54
    Gluteeniton

    Kreikkalaiset paistetut perunat