Suolaiset tuulihatut

Ainekset

  • 2 dl vettä tai maitoa
  • 100 g voita
  • 1,5 dl vehnäjauhoja
  • 3 kananmunaa
  • 4 dl kuohukermaa
  • 2-3 rkl raastettua piparjuurta
  • hienonnettua tilliä
  • lohenmätiä

Valmistusohje

Kiehauta vesi ja voi paksupohjaisessa kattilassa. Lisää kiehuvaan seokseen kerralla kaikki vehnäjauhot koko ajan puuhaarukalla sekoittaen. Keitä seosta vatkaten, kunnes se irtoaa kattilan reunoista. Anna taikinan jäähtyä ja lisää sitten munat yksitellen joukkoon voimakkaasti sekoittaen. Levitä leivinpaperi pellille ja pursota taikinasta noin ruokalusikallisen kokoisia nokareita. Paista 200 asteessa noin 20 minuuttia. Älä avaa uuniluukkua kypsymisen aikana, sillä tuulihatut lässähtävät helposti.

Vatkaa kuohukerma vaahdoksi, lisää loppuvaiheessa piparjuuri ja tilli. Siirrä vaahto pursottimeen ja laita jääkaappiin. Leikkaa jäähtyneet tuulihatut auki. Täytä tuulihatun alaosa vaahdolla, annostele hieman lohenmätiä vaahdon päälle ja aseta tuulihatun yläosa paikoilleen. Tarjoile heti.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!