Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Suolaiset tuulihatut

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Ainekset

  • 2 dl vettä tai maitoa
  • 100 g voita
  • 1,5 dl vehnäjauhoja
  • 3 kananmunaa
  • 4 dl kuohukermaa
  • 2-3 rkl raastettua piparjuurta
  • hienonnettua tilliä
  • lohenmätiä

Valmistusohje

Kiehauta vesi ja voi paksupohjaisessa kattilassa. Lisää kiehuvaan seokseen kerralla kaikki vehnäjauhot koko ajan puuhaarukalla sekoittaen. Keitä seosta vatkaten, kunnes se irtoaa kattilan reunoista. Anna taikinan jäähtyä ja lisää sitten munat yksitellen joukkoon voimakkaasti sekoittaen. Levitä leivinpaperi pellille ja pursota taikinasta noin ruokalusikallisen kokoisia nokareita. Paista 200 asteessa noin 20 minuuttia. Älä avaa uuniluukkua kypsymisen aikana, sillä tuulihatut lässähtävät helposti.

Vatkaa kuohukerma vaahdoksi, lisää loppuvaiheessa piparjuuri ja tilli. Siirrä vaahto pursottimeen ja laita jääkaappiin. Leikkaa jäähtyneet tuulihatut auki. Täytä tuulihatun alaosa vaahdolla, annostele hieman lohenmätiä vaahdon päälle ja aseta tuulihatun yläosa paikoilleen. Tarjoile heti.

Lisää aiheesta:

Koko Suomi leipoo: Eclairs sablepäällisellä, sitruunatäytteellä ja suklaakuorrutteellaKoko Suomi leipoo: Tommin churrot ja miedosti tulinen kastikeKoko Suomi leipoo: Sannan kardemummaiset churrotSavariini glögilläPienet gluteenittomat tuulihatut – petit chouxTuulihatut
TuulihatutAlkuruoatSuolaiset leivonnaisetKevään juhlatLisäkeruoatKalaruoka

Tuoreimmat aiheesta

Tuulihatut
  • 13.02.201916:55
    Hellapoliisi

    Hellapoliisin mansikkaiset tuulihatut

  • 11.10.201720:00
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Salmiakkista: Kristan Salmiakki-tuulihatut

  • 18.02.201300:00
    Suolaiset leivonnaiset

    Petit choux

  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Pienet gluteenittomat tuulihatut – petit choux

  • 18.02.201300:00
    Jälkiruoat

    Tuulihatut suklaakermalla