Suolaiset sienipitsat

Pikkusuolaiset sienipitsat ovat maukasta suuhun pantavaa. Pitsat paistuvat uunissa nopeasti noin viidessä minuutissa.

Pohja

  • 2 dl vettä
  • 10 g hiivaa
  • 1 tl suolaa
  • 5 – 10 dl jauhoja
  • 1 dl oliiviöljyä

Täyte

  • 1 sipuli
  • oliiviöljyä
  • 1 l sieniä
  • 1 tl rosmariinia
  • suolaa
  • mustapippuria
  • parmesaaniraastetta

Valmistusohje

Liuota hiiva ja sokeri kädenlämpöiseen veteen. Lisää oliiviöljy ja jauhot. Lisää jauhoja desilitra kerrallaan kunnes koostumus on sopiva. Lisää lopuksi öljy ja vaivaa taikina kunnolla käsin tai koneella.

Anna kohota lämpimässä paikassa kaksinkertaiseksi.

Täytettä varten kuori ja suikaloi yksi sipuli. Kuullota sipulisuikaleet öljyssä pehmeiksi.

Pyörittele taikinasta noin kymmenen tasakokoista piirakkapohjaa. Painele pohjat pieniksi ympyröiksi käsin.

Voitele kukin pohja oliiviöljyllä. Nostele jokaiselle pohjalle sipulia ja sieniä. Mausta suolalla, pippurilla ja rosmariinilla. Ripottele pinnalle vielä parmesaania.

Paista pitsoja 250-asteisessa uunissa viidestä kahdeksaan minuuttia.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!