Suolaiset sienipitsat
Pikkusuolaiset sienipitsat ovat maukasta suuhun pantavaa. Pitsat paistuvat uunissa nopeasti noin viidessä minuutissa.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Kasvisruoka
Pohja
- 2 dl vettä
- 10 g hiivaa
- 1 tl suolaa
- 5 – 10 dl jauhoja
- 1 dl oliiviöljyä
Täyte
- 1 sipuli
- oliiviöljyä
- 1 l sieniä
- 1 tl rosmariinia
- suolaa
- mustapippuria
- parmesaaniraastetta
Valmistusohje
Liuota hiiva ja sokeri kädenlämpöiseen veteen. Lisää oliiviöljy ja jauhot. Lisää jauhoja desilitra kerrallaan kunnes koostumus on sopiva. Lisää lopuksi öljy ja vaivaa taikina kunnolla käsin tai koneella.
Anna kohota lämpimässä paikassa kaksinkertaiseksi.
Täytettä varten kuori ja suikaloi yksi sipuli. Kuullota sipulisuikaleet öljyssä pehmeiksi.
Pyörittele taikinasta noin kymmenen tasakokoista piirakkapohjaa. Painele pohjat pieniksi ympyröiksi käsin.
Voitele kukin pohja oliiviöljyllä. Nostele jokaiselle pohjalle sipulia ja sieniä. Mausta suolalla, pippurilla ja rosmariinilla. Ripottele pinnalle vielä parmesaania.
Paista pitsoja 250-asteisessa uunissa viidestä kahdeksaan minuuttia.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Pekka Terävän perunagratiini
-
Mangojuustokakku
-
Appelsiininen pääsiäislotta
-
Brie-parsataskut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Vodkapasta eli penne alla vodka – Hanna Hurtan helppo ohje
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka