Suolaiset sienipitsat

Pikkusuolaiset sienipitsat ovat maukasta suuhun pantavaa. Pitsat paistuvat uunissa nopeasti noin viidessä minuutissa.

Pohja

  • 2 dl vettä
  • 10 g hiivaa
  • 1 tl suolaa
  • 5 – 10 dl jauhoja
  • 1 dl oliiviöljyä

Täyte

  • 1 sipuli
  • oliiviöljyä
  • 1 l sieniä
  • 1 tl rosmariinia
  • suolaa
  • mustapippuria
  • parmesaaniraastetta

Valmistusohje

Liuota hiiva ja sokeri kädenlämpöiseen veteen. Lisää oliiviöljy ja jauhot. Lisää jauhoja desilitra kerrallaan kunnes koostumus on sopiva. Lisää lopuksi öljy ja vaivaa taikina kunnolla käsin tai koneella.

Anna kohota lämpimässä paikassa kaksinkertaiseksi.

Täytettä varten kuori ja suikaloi yksi sipuli. Kuullota sipulisuikaleet öljyssä pehmeiksi.

Pyörittele taikinasta noin kymmenen tasakokoista piirakkapohjaa. Painele pohjat pieniksi ympyröiksi käsin.

Voitele kukin pohja oliiviöljyllä. Nostele jokaiselle pohjalle sipulia ja sieniä. Mausta suolalla, pippurilla ja rosmariinilla. Ripottele pinnalle vielä parmesaania.

Paista pitsoja 250-asteisessa uunissa viidestä kahdeksaan minuuttia.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja