Suolainen laatikko
![](https://im.mtvuutiset.fi/image/5661968/landscape16_9/515/290/174a82f9e9b53d475a6fd06771f62482/bj/898912-3023.jpg)
Erilaisissa laatikoissa jääkaapista löytyneet tähteet pääsevät oikeuksiinsa!
- Ruokavalio: Kananmunaton
Neljälle
- 8 keitettyä, kylmää perunaat
- 8 isoa anjovisfileetä
- 2 pientä punasipulia
- 1 prk mätiä, 90 g
- 3 dl kahvikermaa
- 2 rkl korppujauhoja
- voita vuokaan
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Suikaloi perunat, leikkaa anjoviksista nahka pois, hienonna sipuli.
2. Laita perunat voideltuun uunivuokaan, peitä perunapeti anjoviksella ja sipulilla. Vatkaa mäti ja kerma ja kaada vuokaan.
3. Sihtaa päälle korppujauhoja, paista uunin keskitasolla n. 15-20 minuuttia.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Kirsin lihapiirakat uunissa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mustikkapiirakka airfryerissa
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Kananmunakastike – legendaarinen kastike perunoille tai kalalle
-
Paistetut kantarellit
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka