Suolahalstrattu silli
Suolasilli ei maistu hyvältä pelkästään paistettuna, vaan se soveltuu hyvin myös hiilloksen päällä halstrattavaksi. Hyviä lisukkeita ovat uudet perunat ja ruohosipulimaustevoi.
Neljälle
- 4 liotettua suolasilliä
- 2 tl rapsiöljyä
Maustevoi
- 50 g voita
- 2 rkl hienonnettua ruohosipulia
- suolaa ja jauhettua valkopippuria
Tarjoiluun
- vastakeitettyjä uusia perunoita
- keitettyjä punajuuria
- hiutalesuolaa
Tarvitset myös
- kaksinkertaisen, käännettävän kalahalsterin
Valmistusohje
1. Maustevoi: Anna voin lämmetä huoneenlämpöiseksi. Hienonna ruohosipuli. Sekoita voi, ruohosipuli, suola ja pippuri.
2. Valmistele kaikki lisukkeet niin, että ne ovat valmiita kun halstraat kalat, jotka on tarjoiltava vastakypsennettyinä.
3. Penslaa kalat öljyllä. Laita ne halsteriin ja halstraa molemmin puolin harmaalla hiilloksella. Tarjoile lämpimiltä lautasilta lisukkeiden kera. Ripottele päälle hiutalesuolaa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa