Suklaavanukas
Suklaavanukas on herkullinen jälkiruoka tai hieman juhlavampi välipala.
- Ruokavalio: Gluteeniton
6 annosta
- ½ litraa maitoa
- 75 g tummaa suklaata
- 2 rkl vettä
- 1 rkl kaakaojauhetta
- 5 liivatelehteä
- 2 munankeltuaista
- 2 munanvalkuaista
- 4 rkl sokeria
- 3 dl kermaa
- 10 mansikkaa
- sitruunamelissaa
Valmistusohje
1. Paloittele suklaa. Mittaa 2 ruokalusikallista vettä suklaapalojen päälle ja sulata ne vesihauteessa. Lisää kaakaojauhe ja sekoita tasaiseksi, ohenna maidolla ja kiehauta.
2. Vaahdota 1 dl kermaa ja vatkaa valkuaiset niin kovaksi vaahdoksi, että voit kääntää kulhon ylösalaisin valkuaisten valumatta alas. Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä 10 minuuttia. Vatkaa keltuaiset ja sokeri ja sekoita lämpimään suklaaseokseen. Purista liivatteista neste ja sekoita ne lämpimään suklaaseokseen.
3. Vatkaa seosta, kunnes se jäähtyy. Sekoita varovasti kermavaahto ja valkuaiset suklaaseen ja kaada seos annosvuokiin. Nosta kylmään ja anna vanukkaan hyytyä. Tarjoile lisänä kermavaahtoa ja mansikoita, jos niitä on saatavilla. Koristele sitruunamelissalla, sirottele pinnalle hieman kaakaota.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa