Suklaavanukas

Suklaavanukas on herkullinen jälkiruoka tai hieman juhlavampi välipala.

6 annosta

  • ½ litraa maitoa
  • 75 g tummaa suklaata
  • 2 rkl vettä
  • 1 rkl kaakaojauhetta
  • 5 liivatelehteä
  • 2 munankeltuaista
  • 2 munanvalkuaista
  • 4 rkl sokeria
  • 3 dl kermaa
  • 10 mansikkaa
  • sitruunamelissaa

Valmistusohje

1. Paloittele suklaa. Mittaa 2 ruokalusikallista vettä suklaapalojen päälle ja sulata ne vesihauteessa. Lisää kaakaojauhe ja sekoita tasaiseksi, ohenna maidolla ja kiehauta.

2. Vaahdota 1 dl kermaa ja vatkaa valkuaiset niin kovaksi vaahdoksi, että voit kääntää kulhon ylösalaisin valkuaisten valumatta alas. Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä 10 minuuttia. Vatkaa keltuaiset ja sokeri ja sekoita lämpimään suklaaseokseen. Purista liivatteista neste ja sekoita ne lämpimään suklaaseokseen.

3. Vatkaa seosta, kunnes se jäähtyy. Sekoita varovasti kermavaahto ja valkuaiset suklaaseen ja kaada seos annosvuokiin. Nosta kylmään ja anna vanukkaan hyytyä. Tarjoile lisänä kermavaahtoa ja mansikoita, jos niitä on saatavilla. Koristele sitruunamelissalla, sirottele pinnalle hieman kaakaota.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!