Suklaavaahto kupissa
Suklaavaahto on loistava jälkiruoka tai seisovan pöydän osa. Sen voi valmistaa etukäteen, juuri ennen tarjoilua sinun tarvitsee vain koristella se.
- Ruokavalio: Gluteeniton
Neljälle
- 100 g tummaa suklaata
- 3 dl kuohukermaa
- 3 kananmunaa
Valmistusohje
1. Laita suklaa kulhoon. Kuumenna kattilassa vettä ja laita kulho sen päälle, sulata suklaa. Varo, ettei vesi kiehu jottei suklaa rakeudu.
2. Erottele munankeltuaiset valkuaisista, helpoiten teet sen antamalla valkuaisen valua sormien läpi, kämmeneen jää kokonainen keltuainen. Tarvitset vain puolet valkuaisista, vatkaa ne kovaksi vaahdoksi. Sinun on voitava kääntää kulho ylösalaisin ilman, että vaahto valuu, silloin vaahto on valmista.
3. Vatkaa kerma kovaksi vaahdoksi. Vatkaa keltuaiset ja lisää ne sulaan suklaaseen. Sekoita suklaaseos kermavaahtoon. Kääntele lopuksi mukaan valkuaisvaahto. Anna tekeytyä kylmässä muutama tunti ennen tarjoilua.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa