Suklaavaahto kupissa

Suklaavaahto on loistava jälkiruoka tai seisovan pöydän osa. Sen voi valmistaa etukäteen, juuri ennen tarjoilua sinun tarvitsee vain koristella se.

Neljälle

  • 100 g tummaa suklaata
  • 3 dl kuohukermaa
  • 3 kananmunaa

Valmistusohje

1. Laita suklaa kulhoon. Kuumenna kattilassa vettä ja laita kulho sen päälle, sulata suklaa. Varo, ettei vesi kiehu jottei suklaa rakeudu.

2. Erottele munankeltuaiset valkuaisista, helpoiten teet sen antamalla valkuaisen valua sormien läpi, kämmeneen jää kokonainen keltuainen. Tarvitset vain puolet valkuaisista, vatkaa ne kovaksi vaahdoksi. Sinun on voitava kääntää kulho ylösalaisin ilman, että vaahto valuu, silloin vaahto on valmista.

3. Vatkaa kerma kovaksi vaahdoksi. Vatkaa keltuaiset ja lisää ne sulaan suklaaseen. Sekoita suklaaseos kermavaahtoon. Kääntele lopuksi mukaan valkuaisvaahto. Anna tekeytyä kylmässä muutama tunti ennen tarjoilua.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.