VALMISTUS: Silppua lakritsit pienemmäksi esim. saksilla. Säästä kuitenkin muutama kokonainen lakritsi koristeeksi. Kiehauta vesi (pinnoitetussa) kattilassa ja lisää lakusilppu joukkoon. Anna kiehua välillä sekoitellen, kunnes lakritsit ovat sulaneet (n.15 min). Nosta pois hellalta.
Erottele valkuaiset ja keltuaiset puhtain käsin, puhtaisiin kulhoihin. Yhdistä valkuaisiin sokeri ja vatkaa niitä metallikulhossa kiehuvan vesihauteen päällä
(varo ettei vettä joudu vaahdon sekaan). Jatka vatkaamista, kunnes vaahto on 60 asteista ja nosta sitten kulho pois hauteesta ja jatka vatkaamista vielä pari minuuttia, kunnes vaahto hieman jäähtyy ja samalla jämäköityy. Varusta pursotuspussi keskikokoisella tähtityllalla ja sivele lakritsikastiketta pussin sisäpintaan pariin kohtaan paksuksi raidaksi. Täytä pussi sitten marenkivaahdolla. Pursota marenki pellille leivinpaperin päälle kuppimaisiksi leivoksiksi halkaisijaltaan 5 cm. Paista uunin alatasolla 140 asteessa n.40 min. Paiston jälkeen voit raottaa uunin luukkua ja antaa marenkien jäähtyä vielä uunin jälkilämmössä. Kiisseliä varten kuumenna kerma kattilassa kiehuvaksi.
