Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Koko Suomi leipoo: Lakumarenkiherkku, Lauran resepti

Julkaistu 08.04.2025 14:12

MTV LIFESTYLE

Koko Suomi leipoo -ohjelman kuudennessa jaksossa leipurit loihtivat ihania herkkuja.

Marenki

  • 3 kpl kananmunaa
  • 2 dl sokeria

Lakritsikastike

  • 100 g lakritsia
  • 3 dl vettä

Kiisseli

  • edellisen kohdan lakritsikastike
  • aiemmin säästetyt keltuaiset
  • 1,5 dl kuohukermaa
  • 0,5 dl sokeria

Kermavaahto

  • 1 dl kuohukermaa

Valmistusohje

VALMISTUS: Silppua lakritsit pienemmäksi esim. saksilla. Säästä kuitenkin muutama kokonainen lakritsi koristeeksi. Kiehauta vesi (pinnoitetussa) kattilassa ja lisää lakusilppu joukkoon. Anna kiehua välillä sekoitellen, kunnes lakritsit ovat sulaneet (n.15 min). Nosta pois hellalta.

Erottele valkuaiset ja keltuaiset puhtain käsin, puhtaisiin kulhoihin. Yhdistä valkuaisiin sokeri ja vatkaa niitä metallikulhossa kiehuvan vesihauteen päällä
(varo ettei vettä joudu vaahdon sekaan).  Jatka vatkaamista, kunnes vaahto on 60 asteista ja nosta sitten kulho pois hauteesta ja jatka vatkaamista vielä pari minuuttia, kunnes vaahto hieman jäähtyy ja samalla jämäköityy. Varusta pursotuspussi keskikokoisella tähtityllalla ja sivele lakritsikastiketta pussin sisäpintaan pariin kohtaan paksuksi raidaksi. Täytä pussi sitten marenkivaahdolla. Pursota marenki pellille leivinpaperin päälle kuppimaisiksi leivoksiksi halkaisijaltaan 5 cm. Paista uunin alatasolla 140 asteessa n.40 min. Paiston jälkeen voit raottaa uunin luukkua ja antaa marenkien jäähtyä vielä uunin jälkilämmössä. Kiisseliä varten kuumenna kerma kattilassa kiehuvaksi.

Vatkaa keltuaiset ja sokeri ilmavaksi. Kaada keltuaisseos kiehuvan kerman joukkoon ja jatka vatkaamista miedolla lämmöllä, kunnes seos paksuuntuu, tässä vaiheessa seos ei saa enää kiehua. Jätä pari rkl lakritsikastikkeesta koristeluun ja lisää loput kiisselin sekaan, sekoita tasaiseksi ja anna jäähtyä. Jos on kiire, jäähtymistä voi nopeuttaa kylmässä vesihauteessa. Laita kiisseli pursotuspussiin ja leikkaa siihen vajaan sentin aukko. Vatkaa 1 dl kermaa jämäkäksi vaahdoksi ja laita tähtityllalliseen pursotuspussiin. Kokoa leivonnaiset pursottamalla 1–2 tl lakritsikiisseliä marengin päälle ja
pursottamalla saman verran kermavaahtoa kiisselin päälle/reunalle. Koristele valuttamalla pari raitaa lakritsikastiketta leivosten päälle ja asettamalla puolikkaat lakun palat jokaiseen tai osaan leivoksista.

Lisää aiheesta:

Koko Suomi leipoo: Puolukka-kinuskipavlovat, Johannan reseptiKoko Suomi leipoo: Kesäinen marenkiunelma, Merjan reseptiKoko Suomi leipoo: Crème brûlée -piirakkaKoko Suomi leipoo: Lauran Sydämellinen lakritsi-marenkikakkuKoko Suomi leipoo: Eclairs sablepäällisellä, sitruunatäytteellä ja suklaakuorrutteellaKoko Suomi leipoo: Kesäinen raparpericurdilla höystetty britaleivos
Koko Suomi leipooKoko Suomi leipoo -reseptitLeivontaMakeat leivonnaisetJälkiruoat

Tuoreimmat aiheesta

Koko Suomi leipoo
  • 10.6.13:58
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Koko Suomi leipoo: Kesäheinän juhlakattaus, Sarahin resepti

  • 10.6.13:35
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Koko Suomi leipoo: Juhannusjuhlat, Johannan resepti

  • 5.6.14:18
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Koko Suomi leipoo: Keskikesä saaristossa, Ilonan resepti

  • 5.6.12:55
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Koko Suomi leipoo: ”Sweet and savoury” -tartaletit, Sarahin resepti

  • 5.6.12:37
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Koko Suomi leipoo: Raparperikerkkis, Lauran resepti