Suklaaunelma kääretorttu raparperilla tai marjoilla
Herkulliseen suklaakääretorttuun saa makua raparperilla tai erilaisilla marjoilla. Käytä kääretorttuun sämpylä- tai ruisjauhoja, niin saat torttuun makua, kuitua ja terveellisyyttä.
- Ruokavalio: Kevyt
Ainekset
- Suklaakääretorttu 10-12:lle
Pohja
- 4 kananmunaa
- 1½ dl tummaa sokeria
- 1 ½ dl Myllyn Paras Ruis- tai Sämpyläjauhoja
- ½ dl kaakaojauhetta
- 1 tl leivinjauhetta
Täyte
- 100 g mahdollisimman tummaa suklaata
- 1 tlk kevyt tuorejuustoa (n. 13 %)
- ½ dl sokeria
- 2 valkuaista
- 1 dl vispikermaa (20 % vaahtoutuvaa)
- 1 dl keitettyjä raparperikuutioita tai marjoja
Kuorrutus
- 100 g tummaa suklaata
- ½ dl kevytkermaa
Pinnalle
- suklaalastuja
Valmistusohje
Reseptin tarjoaa:
Kääretortusta saat juhlavamman, kun teet tortulle makean suklaakuorrutuksen. Juhlia varten ohjeella voi tehdä myös ison kakun. Leivo 3 torttupohjaa, tee kolminkertainen täyte ja tee kerroksista iso levy-täytekakku
Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita jauhot, kaakaojauhe ja leivinjauhe keskenään, lisää muna-sokerivaahtoon kevyesti sekoittaen. Kaada taikina voidellun leivinpaperin päälle pellille ja paista 200-asteessa uunin keskitasolla 7-10 min.
Kumoa kypsä torttupohja toiselle leivinpaperille, jolle on ripoteltu hieman sokeria. Anna jäähtyä.
Sulata suklaa varovaisesti (vesihaude tai mikro). Anna hieman jäähtyä ja sekoita se tuorejuustoon. Vatkaa kerma vaahdoksi. Vatkaa valkuaiset ja sokeri vaahdoksi. Sekoita tuorejuusto-suklaaseokseen ensin kermavaahto ja sen jälkeen valkuaisvaahto.
Keitä raparperi kuorittuina pieninä paloina pienessä tilkassa vettä. Levitä torttulevylle keitetyt raparperipalat liemineen, sillä ne kostuttavat torttua (tai marjat) ja sen päälle suklaaseos. Rullaa tiukasti kääretortuksi ja jätä saumakohta alaspäin.
VINKKI: Halutessasi kuorruta torttu suklaalla (sulata suklaa tilkassa kermaa), koristele suklaalastuin.
Resepti: Arja Savela, Myllyn Paras Oy
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Taivaallinen omenahillo
-
Omenapiirakka – Sadun ylistettyä somenapiirakkaa rakastavat kaikki
-
Luumuhillo – perinteinen ja helppo resepti
-
Kotikeittiömestarit: Risto Mikkolan pekoni-aurajuusto-ananaspasta ja pikkelöityä ruusukaalia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Kesäkurpitsa-sitruunakakku
-
Harri Syrjäsen kantarelli-pekonipasta